Tgrt Haber

Altın avcılarına dere yatağında baskın! Özel düzenek kurmuşlar

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Ocak 2024 10:53 - Güncelleme : 04 Ocak 2024 10:53
Altın avcılarına dere yatağında baskın! Özel düzenek kurmuşlar

Aydın’da dere yatağına kurdukları düzenekle izinsiz altın madeni arayan 6 şüpheli ekipler tarafından kıskıvrak yakalandı.

Altın avcıları sınır tanımıyor. Aydın​'da bir dere yatağına düzenek kurarak altın arama faaliyeti gerçekleştiren şebeke suçüstü yakalandı.   

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından  izinsiz altın madeni ve define arayanlara yönelik denetim gerçekleştirildi.

ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

Bu kapsamda Germencik ilçesi Kızılcapınar Mahallesi Karaçağıl mevkiinde dere yatağı içerisinde su yüzeyinden kurdukları özel aparatların bulunduğu düzenekle izinsiz altın bulmaya çalışan bir grup tespit edildi. 

Gerçekleştirilen operasyonla Ö.Ç., M.Ç., H.G., H.S., M.F. ve H.K. isimli şüpheliler devriye ekibi tarafından kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan 6 şüpheli hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında adli işlem başlatıldı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...