Tgrt Haber

Ambulansta doğum yapan depremzededen Valiliğin talebine duygulandıran cevap

12 Şubat 2023 18:25 - Güncelleme : 12 Şubat 2023 19:40
Ambulansta doğum yapan depremzededen Valiliğin talebine duygulandıran cevap

Kahramanmaraş depreminin ardından Şanlıurfa'daki evleri hasar alan ve spor salonuna sığının Ayşegül Russum, depremin 6. gününde ambulansta doğum yaptı. Valiliğin yurda yerleştirme talebine "daha fazla ihtiyacı olana verilsin" diyerek reddeden anne Russum'un bu hareketi duygulandırdı.

Merkez üssü Kahramanmaraş​'ın Elbistan​ ve Pazarcık​ ilçeleri olan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden saatler geçtikçe acı bilanço ağırlaşıyor. Türkiye​'yi hüzne boğan felakette binlerce bina yerle bir oldu. Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Mersin, Şanlıurfa ve birçok ilde hissedilen şiddetli sarsıntının ardından enkaza dönen binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde yaşayan Ferhat ve Ayşegül Rusum çifti, depremde evleri hasar gördüğü için spor salonuna sığınd. Hamile olan Ayşegül Rusum, depremin 6. günnüde salon önünde bekletilen 112 Acil Servis ekiplerinin yardımıyla ambulansta bebeğini dün dünyaya getirdi.

"DAHA FAZLA İHTİYACI OLANA VERİLSİN"

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen anne ve bebeği, annenin rızasıyla taburcu edildi. Valiliğin yurda yerleştirme teklifini "daha fazla ihtiyacı olana verilsin" diyerek reddeden anne, eşi ve Elizan ismini verdikleri kızıyla 11 Nisan Spor Salonu'nda kalmayı sürdürüyor.

"ALLAH HERKESTEN RAZI OLSUN"

Geçen yıl evlenen Rusum çifti, ilk bebeklerini kucaklarına almanın buruk sevincini yaşıyor. Baba Ferhat Rusum, deprem​ anında eşini evden çıkarmakta zorlandığını, eşinin haykırışları ve bağırma seslerinin halen hafızasında olduğunu belirtti.

"BEBEĞİMİZİ KUCAĞIMIZA ALMAK NASİP OLDU"

Depremin ardından Siverek ilçesindeki yakınlarının yanına sığındıklarını anlatan Rusum, "En sonunda devletin her türlü imkanlarının seferber edildiği 11 Nisan Spor Salonu'na sığındık. Buradayken bebeğimizi kucağımıza almak nasip oldu. Çok şükür durumumuz iyi. Ben de Adıyaman'da bulunan ve enkaz altında yaralı çıkan ağır yaralı akrabalarımın yanına onlara sahip çıkmak için şimdi gidiyorum. Eşimin ve bebeğimin artık emin ellerde olduğunu biliyorum." diye konuştu.

"DEVLETİMİZ VE YETKİLİLERİMİZ BİZİMLE ÇOK İLGİLENİYOR"

Anne Ayşegül Rusum ise her şeye rağmen hayatta kaldıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Bebeğini hayal bile etmediği bir ortamda dünyaya getirdiğini anlatan Rusum, "Allah herkesten razı olsun. Beni ayrı bir odaya yurda yerleştirmek istediler ama ben bir defa bu salona sığındım ve her şey düzelene kadar da burada kalmayı düşünüyorum. Devletimiz ve yetkililerimiz bizimle çok ilgileniyor. Her ihtiyacımızı karşılıyorlar. Allah daha beter durumdan hepimizi korusun. Çok şükür bugünlere, bebeğimle moralim daha iyiye gidiyor, onunla teselli buluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...