Tgrt Haber

Anagold Madencilik 'nehre siyanür karıştı' iddiasını yalanladı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2024 14:27 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 14:28
Anagold Madencilik 'nehre siyanür karıştı' iddiasını yalanladı 

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın madeninde yaşanan toprak kayması sonucu 9 işçiye henüz ulaşılamadı. Kazanın ardından Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ, Karasu Nehri'ne herhangi bir siyanür akışı olmadığını belirtti. 

Erzincan​'ın İliç​ ilçesinde maden faciası​ sonrası işçilerin kurtarılma çalışması devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında yaşanan toprak kaymasında kaybolan 9 işçiye ulaşmak için her türlü yöntemi denediklerini duyurdu. İşçilerin 5'inin konteyner içinde, 3'ünün bir araç içinde yer aldığı öğrenildi. 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, sosyal medyada, bazı internet sitelerinde yer alan ve madende siyanürlü cevher barajının patladığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi. 

Anagold Madencilik 'nehre siyanür karıştı' iddiasını yalanladı  - 1. Resim

BİR AÇIKLAMA DA ŞİRKETTEN 

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ, tarafından yapılan açıklamada meydana gelen toprak kaymasında Karasu Nehri'ne herhangi bir siyanür akışı olmadığını belirtti. 

Yığın linç alanının kaymasından kaynaklı olarak kazanın meydana geldiği aktarılan açıklamada, konunun atık depolama havuzu ile bir ilgilisi olmadığı, söz konusu konu ile ilgili herhangi bir tehlikenin bulunmadığı ifade edildi.

Anagold Madencilik 'nehre siyanür karıştı' iddiasını yalanladı  - 2. Resim

Toprak kayması​ nedeniyle çevresel herhangi bir sorun yaşanmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Kazaya rağmen tüm tedbirler hızlı bir şekilde alınarak saha kontrol altına alınmıştır. 6 noktadan yüzey suyu numunesi alınmıştır. Alınan numuneler normal değerlerdedir ve herhangi bir kirlenme söz konusu değildir. Karasu (Fırat) Nehri'ne herhangi bir siyanür akışı olmamıştır. Şu ana kadar kayan toprak altında 9 çalışanımızın olduğu belirlenmiştir. Çalışma arkadaşlarımız için arama ve kurtarma çalışmaları sahamıza gelen tüm kamu kurum ve kuruluşların desteği ile devam etmektedir."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...