Tgrt Haber

Ankara-Kars hattı için müjde geldi! Turistik Doğu Ekspresi seferlerine yeniden başlıyor

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Aralık 2023 09:14 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 09:24
Ankara-Kars hattı için müjde geldi! Turistik Doğu Ekspresi seferlerine yeniden başlıyor

Doğu Ekspresi olarak bilinen Ankara-Kars treni son yıllarda yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Tren yeni seferlerine 11 Aralık’ta başlayacak.

Ankara-Kars arasındaki seyahatlerde önemli bir alternatif olan turistlik olarak da büyük ilgi gören Doğu Ekspresi için müjde geldi. AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, TBMM’de yaptığı konuşmada Turistik Doğu Ekspresinin yeniden seferlerine başlayacağını duyurdu.

Milletvekili Karaman meclisteki konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Turistik Doğu Ekspresi yeniden seferlerine başlıyor. Dünyanın en güzel rotalarından birisi olarak seçilen Ankara- Sivas- Erzincan- Erzurum- Kars arasında işleyen Turistik Doğu Ekspresi 11 aralıkta seferlerine başlıyor.

Ankara’dan kalkarak, dağların arasında kıvrılan trenimiz; Fırat Nehri ve kolları boyunca Erzincan’dan Kars’a kadar devam ederek güzel bir seyir keyfi sunuyor yolcularına. Bu yolculuğun önemli duraklarından biri; Erzincan, İliç ve Kemaliye ilçelerimizdir. Burada muhteşem kanyonlarımızı gördüğünüzde hayran kalacaksınız. Ayrıca Erzincan merkez de Bakırcılar Çarşısı, Girlevik Şelalesi, Ergan Kayak Merkezi, Ekşisu Mesire alanlarımızı gezip keyifli vakit geçirebilirsiniz. Erzincan’dan ayrılmadan meşhur tulum peynirimizi, balımızı, Cimin üzümünü, sarucumuzu almayı unutmayınız. Milletvekillerimizi, tüm vatandaşlarımızı muhteşem yolculuğu yapmaya davet ediyorum. Bölgenin ekonomisine ciddi katma değeri olan projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor.”

DOĞU EKSPRESİ (ANKARA-KARS) TRENİ HAKKINDA

Doğu Ekspresi Ankara- Kars- Ankara arasında her gün işlemekte, pulman, örtülü kuşetli ve yemekli vagonlardan oluşmaktadır. Kuşetli vagonlarda 10 Kompartıman bulunmakta her kompartımanda 4 kişi yolculuk yapabilmektedir. Çarşaf, pike ve yastık TCDD Taşımacılık AŞ tarafında verilmekte olup, kompartımandaki koltuklar istenildiğinde yatak olarak kullanılabilmektedir. Yemekli vagonda 14 masa ile 47-52 arasında değişen oturma yeri bulunmaktadır.

Tren geçtiği doğal güzellikler nedeniyle gezginler ve fotoğraf sanatçılarının oldukça yoğun talep gösterdiği trenlerdendir. En yoğun sezon yaz dönemi olup, bu sezonda seyahatler genelde pulman vagonlarla yapılmaktadır. Kış aylarında ise yürüyüş grupları, fotoğraf sanatçıları, dağcılık grupları, üniversite öğrencileri, öğretmenler gibi farklı meslek gruplarından talepler genelde kuşetli vagonlara alınmaktadır. Bu grupların tercihi Aralık sonunda başlayıp Mart ayı ortalarına kadar devam etmektedir.

Doğu Ekspresi Ankara-Kars arasındaki seferini yaklaşık 26 saat içerisinde tamamlamaktadır. Doğu Ekspresi içerisinde yer alan yemekli vagonlar ise 4’er kişilik masalardan oluşmakta ve yemekli vagonun içerisinde atıştırmalık bisküvi, sandviç, çay, meşrubat, su vb. yer almaktadır. Restoran 06.00 ile 23.59 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...