Tgrt Haber

Ankara merkezli 12 ilde FETÖ operasyonu: 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Haziran 2022 08:15 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 08:36
Ankara merkezli 12 ilde FETÖ operasyonu: 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Ankara merkezli 12 ilde operasyon gerçekleştirildi. Örgütün ‘kamu mahrem yapılanmasına’ yönelik yapılan operasyonda 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken 25 zanlı yakalandı. 

Ankara​ merkezli 12 ilde sabahın erken saatlerinde Fetullahçı Terör Örgütü’nün ‘kamu mahrem yapılanmasına yönelik operasyon​ gerçekleştirildi. Terör Suçları Soruşturma Bürosunca “mahrem imamları”yla operasyonel GSM hattı üzerinden irtibat kurduğu belirlenen, hakkında örgüt üyeliği ve iltisakını gösteren itirafçı ve tanık beyanı veya ihbar ile ankesörden görüşme, ardışık ve periyodik arama gibi çeşitli deliller bulunan 30 şüpheli tespit edildi.

15’İ KAMU GÖREVLİSİ

Şüphelilerden 15'inin kamudan ihraç edildiği, 15'inin ise halen görevde olduğu belirlendi. Ankara merkezli 12 ilde başlatılan operasyonda şüphelilerden 25'i gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin diğer zanlıların yakalanmasına yönelik çalışmaları sürüyor.

Ankara merkezli 12 ilde FETÖ operasyonu: 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...