Tgrt Haber

Son dakika! Ankara merkezli 52 ilde Kökünü Kurutma Operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
03 May 2023 08:03 - Güncelleme : 03 May 2023 10:15
Son dakika! Ankara merkezli 52 ilde Kökünü Kurutma Operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

Son dakika haberi: Kökünü Kurutma Operasyonları kapsamında Ankara merkezli 52 ilde eş zamanlı baskın düzenlendi. Yapılan operasyona ilişkin bilgileri paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 524 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Türkiye​'nin uyuşturucu​ ile mücadelesi büyük bir kararlılıkla sürüyor. Gerek yurt içinde gerek ise yurt dışında gerçekleştirilen operasyonlarla zehir tacirlerine tek tek darbe indirildi. Bu kapsamda yurt içinde gerçekleştirilen Kökünü Kurutma Operasyonlarına bir yenisi ekledi. Sabahın erken saatlerinde kameraların karşısına geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ankara merkezli operasyonunun detaylarını anlattı. Ankara merkezli 52 ilde gerçekleştirilen operasyona 2 bin 841 güvenlik personelinin katıldığını söyleyen Soylu, 598 şüpheliden 524'ünün gözaltına alındığını bildirdi.

Bakan Soylu'nun açıklamalarında öne çıkanlar;

Kökünü kurutma operasyonları kapsamında aralarında uyuşturucu imalatçı ve tacirlerinin de aralarında bulunduğu 524 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) da yaptığı tahkikat neticesinde 53'üncü 'Kökünü Kurutma' operasyonu ile hem finans ayağı hem de liderleri, yöneticileri, imalatçıları, tacirlerinin bir şekilde yakalanması ortaya çıktı. Bu operasyon​ 2 bin 841 personelle toplam 52 vilayette ve 598 şüpheliye yönelik olarak yapılmıştır. 524 şüpheli yakalanmıştır. Operasyon sabah 04.00'te İstanbul, Ankara'nın da olduğu 52 vilayette gerçekleştirilmiştir.

TÜRKİYE'NİN MÜCADELESİ VURGULANDI

Uyuşturucuyla hem sokakta mücadele ediyoruz hem de uyuşturucunun bütün finans ayağına karşı güvenlik güçlerimizle beraber hem teknik, hem banka hesapları dahil olmak üzere mücadelemizi devam ettiriyoruz. Avrupa uyuşturucuya karşı pes etmiştir, Amerika da pes etmiştir. Amerika'da uyuşturucudan yılda 324 kişi ölmektedir, Almanya'da 24 kişi, Türkiye'de ise 4.1. Avrupa'nın birçok ülkesinde narkoshoplar açılıyor, Amerika'da kasabalar bu işe dahil ediliyor. Hatta bir miktar uyuşturucunun kullanılabilmesi serbest bırakılıyor

ROTA DEĞİŞTİ

Uyuşturucu rotalarının Türkiye’den başka yerlere kaydığını aktaran Bakan Soylu, “Afganistan-İran hattındaki eroin rotalarından bir tanesinin rotasını değiştirdik. Rotası Türkiye'den yaptığımız yakalamalar sonucunda başka noktaya kaymış oldu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...