Tgrt Haber

Ankara saldırısında 4 tutuklama

19 Ekim 2015 01:32
Ankara saldırısında 4 tutuklama

100 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıya ilişkin gözaltına alınan 11 şüpheli, savcılığa sevk edildi. Tutuklama istenen 6 zanlıdan 4’ü cezaevine gönderildi.

Ankara Garı önünde 100 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıya ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 11 şüpheli, emniyetteki işlemleri ardından savcılığa sevk edildi.

Savcılık, 4 şüpheliyi doğrudan serbest bırakırken, 1’i hakkında adli kontrol uygulanması talep etti. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunda soruşturmayı yürüten savcılara ifade veren şüphelilerden 6’sı tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Sorgu sonucunda zanlılardan 4’ünün tutuklanmasına karar verilirken, 2 kişi serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında canlı bombalara rehberlik ettiği belirlenen Y.Ş. ile birlikte H.Ş, H.İ.A ve R.D. yer aldı.

Savcılık ayrıca, nöbetçi sulh ceza hakimliğinden 9 şüpheli hakkında da yokluğunda tutuklama kararı çıkarılmasını istedi. Şüphelilerin, TCK’nın 82/1. maddesindeki, “tasarlayarak, bombalama suretiyle kasten öldürme” ve “cebir ve şiddet kullanarak TC Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs” suçlarından tutuklamaya sevk edildikleri bildirildi. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...