Tgrt Haber

Ankara Valiliği duyurdu! TÜBİTAK tesisinde patlama: 1 kişi öldü 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
25 Eylül 2023 17:50 - Güncelleme : 25 Eylül 2023 19:06
Ankara Valiliği duyurdu! TÜBİTAK tesisinde patlama: 1 kişi öldü 

Son dakika: Ankara Valiliği, Mamak ilçesinde bulunan TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tesisinde atık kimyasallardan kaynaklı çıkan patlama sonrası bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ankara’nın Mamak​ ilçesinin Gökçeyurt mahallesinde bulunan TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tesisinde saat 16.40’ta patlama​ meydana geldi. Atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucunda 1 kişi hayatını kaybetti. 

Patlamayla ilgili Ankara​ Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Mamak/Gökçeyurt mahallesinde bulunan TÜBİTAK SAGE tesisinde saat 16.40'da atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucunda bir vatandaşımız olay yerinde eks olmuştur. Gerekli adli ve idari inceleme derhal başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur" ifadelerine yer verildi.  

https://twitter.com/AnkaraValiligi/status/1706320401003930063

İNCELEM BAŞLATILDI 

Açıklamada, patlamayla ilgili adli ve idari inceleme başlatıldığı bildirildi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayda başka yaralanan bulunmadığını, yangının söz konusu olmadığını bildirdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...