Tgrt Haber

Ankara Valiliği'nden kritik uyarı: Kuvvetli geliyor

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
14 Haziran 2022 12:35 - Güncelleme : 14 Haziran 2022 12:51
Ankara Valiliği'nden kritik uyarı: Kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara başta olmak üzere yurt genelinde peş peşe yağış uyarısı yapıyor. Bu uyarıların ardından bir uyarıda Ankara Valiliği’nden geldi. Öğle saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü yağışların, Ankara genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ankara​ hafta sonundan bu yana sel​ felaketleriyle mücadele ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son bilgilere göre, bugün öğleden sonra görülecek gök gürültülü sağanakların, Ankara genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

VALİLİKTEN KRİTİK UYARI

Beklenen yağışlara ilişkin Ankara Valiliği​ bir uyarı metni yayımladı ve ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile yağış​ anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkat ve önlem çağrısında bulundu. 

Ankara Valiliği'nden kritik uyarı: Kuvvetli geliyor

SELDE 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Başkent Ankara günlerdir sele teslim olmuş durumda. Peş peşe gelen felaketler sonucu 4 kişi hayatını kaybetti.

Cumartesi günü sele kapılan bir kişi hayatını kaybetmiş, bir kişi de kaybolmuştu. Arama çalışmaları 2 gün sürdü. 66 yaşındaki Ramazan Gök'ün cansız bedenine ulaşıldı.

Pazar akşam saatlerinde Akyurt'ta etkili olan yağış 2 can daha aldı. Sel sırasında iş yerinde elektrik akımına kapılan 21 yaşındaki Muhammet Şahin ile selden kaçarken düşen 67 yaşındaki Mustafa Demirel hayatını kaybetti.

AFAD​'DAN 5 İLE UYARI

AFAD da kuvvetli yağışlara ilişkin açıklama yaptı. AFAD, "Bugün öğle saatlerinden sonra, Ankara, Bolu, Eskişehir ve Bilecik çevreleri ile Bursa'nın doğusunda kuvvetli yağış bekleniyor.  Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...