Tgrt Haber

Ankara ve Bursa'da DEAŞ operasyonu: 40 şüpheli gözaltında

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İHA / AA
29 Aralık 2022 10:27 - Güncelleme : 29 Aralık 2022 10:45

Yaklaşan yılbaşı öncesi alarma geçen güvenlik güçlerinin terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonları sıklaştı. Ankara'da örgütle bağlantılı olduğu belirlenen 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Belirlenen adreslere yapılan baskınlarda 24 şüpheli gözaltına alındı. Bursa'da da DEAŞ'a yönelik soruşturma kapsamında 16 şüpheli yakalandı.

Ankara​ ve Bursa​'da silahlı terör örgütü DEAŞ​ ile irtibatta oldukları tespit edilen çok sayıda şüpheli​, düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla kıskıvrak yakalandı. Operasyonlar çerçevesinde Ankara'da 24, Bursa'da ise 16 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünce, çatışma bölgelerinde bulunan DEAŞ silahlı terör örgütü mensupları ile irtibatlı oldukları istihbar edilen 30 yabancı uyruklu şüpheliye yönelik il genelinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 24 şüpheli yakalandı. Firari şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

SINIR DIŞI EDİLECEKLER

Elde edilen istihbari bilgiler ve analiz çerçevesinde, "Yabancı Terörist Savaşçı (YTS)" kategorisinde değerlendirilen şüphelilerin işlem ve sorguları sonrasında sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresine teslim edileceği öğrenildi.

BURSA'DA 16 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Bursa'da da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon düzenlendi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat şube müdürlüklerine bağlı ekipler, Suriye ve Irak'ta terör örgütü DEAŞ bünyesinde faaliyette bulundukları tespit edilen şüphelilerin adreslerine sabah saatlerinde eş zamanlı baskın yaptı.

Operasyonda Suriye, Irak ve Azerbaycan uyruklu 16 kişi yakalandı. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: İHA / AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...