Tgrt Haber

Ankara'da 900 polis açığa alındı

20 Temmuz 2016 14:12
Ankara'da 900 polis açığa alındı

Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki 900 emniyet mensubu açığa alınarak haklarında soruşturma başlatıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki 900 emniyet mensubu açığa alınarak haklarında soruşturma başlatıldı

900 POLİS AÇIĞA ALINDI

15 Temmuz gecesi FETÖ mensubu askerler tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sırasında söz konusu kişilere destek veren emniyet mensupları hakkında da soruşturma başlatıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Valiliği tarafından hazırlanan liste doğrultusunda, çeşitli rütbelerdeki emniyet müdürleri ile polis memurlarının da aralarında olduğu 900 emniyet mensubu açığa alındı.

Söz konusu personel hakkında öncelikle idari soruşturma başlatıldığı bildirildi. Aynı soruşturma kapsamında Haymana İlçe Emniyet Müdürü ile bir komiser görevden alındı. Güdül'de ise ilçe emniyet müdürünün görevden alındığı sırada komiser yardımcısı Mutlu Ç. tabancasıyla canına kıyma girişiminde bulundu. Hastaneye kaldırılan Mutlu Ç. müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...