Tgrt Haber

Ankara'yı sağanak vurdu: Yollar göle döndü, araçlar alt geçitte mahsur kaldı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
30 May 2023 13:55 - Güncelleme : 30 May 2023 17:07

Son dakika haberi: Meteoroloji'nin uyarısını yaptığı sağanak yağış Ankara'da hayatı kısa sürede felç etti. Sağanak nedeniyle yollar göle dönerken, Ankara Valiliği bazı bölgelerde sel ve su baskınları yaşandığını bildirdi. Afet alarmına geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilgili personellerin tüm izinlerinin kaldırıldığını açıkladı.

Meteroloji Genel Müdürlüğü'nün Ankara​ için hava durumu tahminlerinde uyarısını yaptığı gök gürültüğü yağmur​ etkisini gösteriyor. Öğle saatlerinden sonra bastıran yağış, bazı bölgelerde sel​ ve su baskınlarına yol açtı. Şiddetli yağış nedeniyle teyakkuza geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi de afet alarmına geçerek ilgili personellerinin izinlerini iptal etti.

Meteoroloji Anakara için sarı kodu uyarı yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafındandan yapılan açıklamada, bugün kentte beklenen yerel kuvvetli yağışların aynı anda 'afet düzeyi'nde olacağı bildirildi. Belediyenin tüm birimlerin teyakkuz halinde olduğu ifade edildi.

METEOROLOJİ’DEN ANKARA İÇİN UYARI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların Ankara, Bolu, Çankırı ve Karabük çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklenmektedir" denildi.

HAFTALIK HAVA DURUMU TAHMİNİ İÇİN TIKLAYINIZ

Ankara'yı sağanak vurdu: Yollar göle döndü, araçlar alt geçitte mahsur kaldı

HAVA SICAKLIĞI

Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

Ankara'yı sağanak vurdu: Yollar göle döndü, araçlar alt geçitte mahsur kaldı

BELEDİYEDE TÜM İZİNLER İPTAL

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Değerli hemşehrilerim, Ankara’da bugün afet düzeyinde yağışlar beklenmektedir. Belediyemizde ilgili ekiplerin tüm izinleri kaldırıldı; 1252 araç 3392 personel ile teyakkuz halindeyiz” ifadeleriyle uyarıda bulundu.

https://twitter.com/mansuryavas06/status/1663476005250519042

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre bugün yerel kuvvetli yağışların gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. Büyükşehir Belediyemiz tüm birimleriyle teyakkuz halinde olup vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz" denildi.

YOLLAR GÖLE DÖNÜŞTÜ

Ankara'da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle yollar sular altında kalırken, araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Birçok bölgede ilçesinde etkisini gösteren yağış nedeniyle yollar adeta göle dönüştü. Çevredeki vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı.

ANKARA VALİLİĞİ: SU BASKINLARI YAŞANDI

Öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olması beklenen yağışların ani sel, su baskını​, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalara yol açacağı uyarısı yapılmıştı. Beklenen yağmur bastırınca olumsuzluklar da yaşanmaya başladı.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde son saatlerde meydana gelen yağış nedeniyle bazı alt geçitlerde ve iş yerlerinde su baskınları yaşanmış olup; ekipler tarafından hızla müdahale edilmektedir. Şu ana kadar herhangi bir can ve ciddî mal kaybına dair bir bilgi intikal etmemiştir. Kamuoyuna duyurulur" denildi.

Ankara'yı sağanak vurdu: Yollar göle döndü, araçlar alt geçitte mahsur kaldı

TOBB GENEL KURULU'NDA PLATFORM ÇÖKTÜ

Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin önünde kurulan platform çöktü. Kuvvetli sağanak sonrası tentelerdeki su birikintisi nedeniyle profillerde esneme meydana geldiği ve esnemeye dayanamayan demir platformun alandaki vatandaşların üzerine yıkıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından kısa süre sonra gerçekleşen çökme nedeniyle en az 4 kişinin yaralandığı belirtilirken, bazılarının durumunun ağır olduğu aktarıldı.

Ankara'yı sağanak vurdu: Yollar göle döndü, araçlar alt geçitte mahsur kaldı

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...