Tgrt Haber

Son dakika! Ankara'da DEAŞ operasyonu: 18 şüpheli gözaltında

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Mart 2023 08:59 - Güncelleme : 07 Mart 2023 17:29
Son dakika! Ankara'da DEAŞ operasyonu: 18 şüpheli gözaltında

Son dakika haberi: Ankara'da, çatışma bölgelerinde bulunan DEAŞ silahlı terör örgütü mensupları ile irtibatlı oldukları istihbar edilen ve bir kısmının çatışma bölgelerinde bulunduğu, geçmiş yıllarda terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri bilgileri elde edilen 18 şahıs yakalandı.

Ankara​ TEM ve İstihbarat​ Şube Müdürlüklerince yapılan uzun soluklu risk ve teknik analiz çalışmaları neticesinde terör örgütü DEAŞ​'a yönelik geniş kapsamlı operasyon​ düzenlendi.

Operasyon kapsamında; çatışma bölgelerinde bulunan örgüt mensupları ile irtibatlı oldukları istihbar edilen ve bir kısmının çatışma bölgelerinde bulunduğu geçmiş yıllarda terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edilen toplam 20 yabancı uyruklu şahsa yönelik Ankara genelinde gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonda 18 şüpheli yakalandı.

SINIR DIŞI EDİLECEKLER

Firari şahısların yakalanması amacıyla çalışmalara devam edildiği bildirildi. Elde edilen istihbari bilgiler ve analiz neticeleri kapsamında YTS (Yabancı Terörist Savaşçı) kategorisinde değerlendirilen şüphelilerin işlem ve sorguları sonrasında sınır dışı edilmek üzere göç idaresine teslim edilmeleri planlandığı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...