Tgrt Haber

Ankara'da mide bulandıran görüntü: İşkembelerin kurtlar içinde yüzdüğü işletmeden açıklama geldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Kasım 2022 19:48 - Güncelleme : 19 Kasım 2022 20:12

Ankara'da özel bir mezbahanede çekilen görüntü, sosyal medyada infiale yol açtı. Kurtlanan işkembelerin kimyasallarla yıkanarak yeniden piyasaya sürüldüğü iddia edilirken işletmeden açıklama geldi.

Ankara’dan gelen miden bulandıran görüntü sosyal medyada infiale yol açtı.Çubuk​ ilçesinde özel bir mezbahanede çekilen görüntüde, kurtlanan işkembeler saniye saniye kameralara yansıdı.

Görüntülere yansıyan işkembelerin daha sonrasında kimyasallarla yıkanarak yeniden piyasaya sürüldüğü iddia edildi. Sosyal medyadaki görüntülerin ardından Girişim Et Entegre Tesis Müdürü İdris Demirhan ve Tesis Veterineri Gülseda Karsavuranoğlu açıklama yaptı.

"OLAY, GÖRÜNTÜNÜN ALTINDA YAZILDIĞI GİBİ DEĞİL"

Tesis Müdürü Demirhan, sosyal medyada kurtlanan işkembelerin kimyasallarla yıkanarak yeniden piyasaya sürüldüğü iddiasındaki görüntülerin olayın sadece küçük bir kısmı olduğunu dile getirerek, “Olayın başlangıcı ve bitişi o şekilde değil, görüntünün altında yazıldığı gibi değil. Olay Ağustos ayında cereyan eden bir olay. Bizim burası hükümet veterineri ve kendi veterinerimizin görev yaptığı, bakanlığın sürekli denetiminde olan bir tesis. Bu tesis sürekli işleyen bir tesis. İşkembe dışarıdan tesislere temizlenmek için mesai dışında geliyor, kapıdaki güvenlik arkadaşlar ön kabule malı alıyorlar, bekletiyorlar ve ertesi sabah hükümet veterineri ve kendi veterinerimiz gelip onun kontrolüne giriyor, kontrolünde bu ürünün bozuk olduğu tespit ediliyor" dedi.

Ankara'da mide bulandıran görüntü: İşkembelerin kurtlar içinde yüzdüğü işletmeden açıklama geldi

"BOZUK ÜRÜNLER TUTANAK KARŞILIĞINDA İMHA EDİLİYOR"

Daha sonra tespit edilen işkembelerin imha edildiğini belirten Demirhan, "Tutanaklarıyla, imha tutanaklarıyla birlikte tutulmuş bir ürün. O an için görüntüler mal sahibine olayın ne olduğunu anlatmak için çekilen bir görüntü. Sonradan görüntü amacı dışında kullanıldı” diye konuştu. Bu olayla sürekli karşılaştıklarını aktaran Demirhan, “Tesise bozuk ürünlerde gelebiliyor. Biz bu ürünleri tutanak karşılığında imha ediyoruz. Buraya gelen her ürün çıkmaz. Bizi en çok medya tarafı üzdü çünkü kanunen yapılması gereken her şeyi yaptık ondan bir eksikliğimizin olduğunu düşünmüyoruz. Ama bunu medyaya bu şekilde yansıtıldığı zaman bunu temizlemek çok zor bir şey, üzücü” ifadelerini kullandı.

Ankara'da mide bulandıran görüntü: İşkembelerin kurtlar içinde yüzdüğü işletmeden açıklama geldi

"GÖRÜNTÜLER SAPTIRILARAK SERVİS EDİLDİ"

Girişim Et Entegre Tesisi Veteriner Hekimi Gülseda Karsavuranoğlu internette yayınlanan görüntülerin ve olayın yanlış bir amaçlarla saptırılarak işletmeyi karalamak adına yapılan küçük bir parçasının yayınlanması olduğunu vurgulayarak, “Ben sürekli burada bulunuyorum veteriner hekimi olarak ve devlet tarafından görevlendirilen bir resmi veteriner hekim meslektaşımızda işletmede bulunmaktadır. Buraya girip çıkan ürünlerin kontrolü yapılarak tüketime sunulup sunulmayacağı noktasında karar veren ve en son onaylayan veteriner hekimler olarak biz burada görev yapıyoruz” dedi.

Ankara'da mide bulandıran görüntü: İşkembelerin kurtlar içinde yüzdüğü işletmeden açıklama geldi

"BÖYLE BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Gıda ve kesimhane işletmesine uygun olmayan ürünün mesai saati dışında getirildiğini söyleyen Karsavuranoğlu, “Biz işletmeye geldiğimizde bunu tespit edip direkt imhasını yaptık. Temizlenerek tüketime sunulduğunu kesinlikle kabul edemeyiz. Böyle bir durum söz konusu değil. Biz yasal prosedürde gerekli evraklarımız ve tutanaklarımız tutulup burada denetime gelen yetkili mercilere de sunuldu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İşkembe23 Kasım 2022 20:06

Fareleri nasıl açıklıyorlar peki? Onlar da bozuk ürünlerle gelmiştir kesin.

Rahim ÇEREZ20 Kasım 2022 13:19

Üç kuruş para için insan sağlığı ile oynayanları ALLAH nasıl biliyorsa öyle yapsın inşallah

Sonraki Haber Yükleniyor...