Tgrt Haber

Son dakika: Ankara'da 7 terörist yakalandı

07 Nisan 2022 13:01 - Güncelleme : 07 Nisan 2022 14:42
Son dakika: Ankara'da 7 terörist yakalandı

Son dakika haberi: Türkiye’nin terör örgütleriyle mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Son olarak PKK-KCK ve örgütün Suriye kolu YPG’ye yönelik yapılan operasyonda 7 terörist yakalandı.

PKK-KCK ve örgütün Suriye kolu PYD-YPG’ye yönelik Ankara’da yapılan operasyonda 7 terörist yakalandı.Ankara emniyetinin yürüttüğü istihbarat çalışmaları sonucunda kimlikleri tespit edilen teröristleri yakalamak için çalışma başlatıldı.

TERÖRİSTLER BASKINDA YAKALANDI

Örgüt üyelerinin Türkiye’de kuryelik yaptıkları ve diğer teröristlerin Avrupa’ya geçişlerine aracılık ettikleri, ayrıca uyuşturucu ticareti yaparak örgütü finanse etikleri tespit edildi. Aynı zamanda çatışma bölgelerinde bulunup silah eğitimi aldıkları da belirlenen bu teröristleri yakalamak için Ankara polisi operasyonun düğmesine bastı. Beypazarı ve Altındağ ilçelerinde tespit edilen adresler yapılan baskınlarda 7 terörist yakalandı.

PKK'DAN SİLAH EĞİTİMİ ALMIŞLAR

Emniyete götürülen teröristler sorgularında, PKK/YPG içerisinde silahlı eğitimi aldıklarını ve Suriye’de tünel kazma faaliyetlerinde bulunduklarını itiraf etti. Baskın sırasında yapılan ev aramalarında ise yakalanan teröristlerin Suriye’de bulundukları dönemde terör örgütü silah ve üniformalarıyla çekilmiş görüntüleri görüldü.

Hakim karşısına çıkarılan 7 terörist, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...