Tgrt Haber

Son dakika! Ankara'daki MKE'nin fabrikasında korkutan patlama

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
18 Temmuz 2023 11:40 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 16:10

Son dakika haberi: Makine ve Kimya Endüstrisi’nin (MKE)’nin Ankara’da bulunan Kapsül Fabrikası’nda patlama sesleri duyuldu. Yaşanan patlamada ilk belirlemelere göre 1'i ağır 4 kişi yaralandı.

Makine ve Kimya Endüstrisi’nin (MKE) Ankara’da bulunan Kapsül Fabrikası’nda patlama​ sesleri duyuldu. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Yaşanan patlamada 4 kişi yaralanırken, birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

PATLAMANIN NEDENİ BELLİ DEĞİL

Alınan bilgiye göre, Kayaş'taki MKE​ kapsül fabrikasının mühimmat deposunda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamada yaralananlar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Patlamaların ardından bölgede çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Son dakika! Ankara'daki MKE'nin fabrikasında korkutan patlama

YANGIN​ SÖNDÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKE) Kayaş'taki kapsül fabrikasında meydana gelen patlama sonrası çıkan yangının söndürüldüğünü bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan paylaşımda, “Bakanlığımıza bağlı Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketinin (MKE A.Ş) Kayaş/Ankara’da bulunan Kapsül Fabrikasında 18 Temmuz 2023 tarihinde yangın meydana gelmiştir. Yangın sonucu dört isçimiz yaralanmıştır. Derhal hastaneye sevk edilen yaralılarımızın sağlık durumları iyidir. Çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alınarak bölgenin emniyeti sağlanmış ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

VALİ ŞAHİN: KONTROL ALTINDA

Ankara​ Valisi Vasip Şahin, MKE’nin Mamak’taki kapsül fabrikasında 4 işçinin yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yangının tamamen kontrol altında alındığını ifade eden Vali Şahin, şu ifadelere yer verdi:

“Üretim yapılan bir bölümde teknik olarak sebebinin henüz kesin olarak bilinmediği bir patlama oldu. Orada çalışan dört işçimiz yaralandı. Şu anda tedavi altındalar. Bilinçleri açık. Kimyasal bir yangın olduğu için söndürme çalışmaları dikkatle sürdürüldü. Oksijenle teması kesen malzemeler kullandı. Durum tamamen kontrol altında. Orada bir itfaiye ekibi ile MKE’nin kendi söndürme ekibi her ihtimale karşı nöbette. Yaralılar, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Bir yaralımızın durumu diğerlerine göre daha önemli. Hayati tehlikesi ile ilgili doktorlar tarafından bir kayıt gelmedi. Hepsinin bilinci açık. Tedavileri devam ediyor. Yangın, dışarıdaki binalara sıçramadı. İçerideki 2 ya da 3 bölümde etkili olmuş. Diğer bölümlere etkisi olmadı. Yangın ARGE biriminde meydana geldi. Durum şu an itibarıyla endişe verici olma halinden çıkmıştır. Detaylı incelemeler teknik ekiplerce yapılacaktır.”

MAMAK BELEDİYE BAŞKANI KÖSE'DEN İLK AÇIKLAMA

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, patlamaya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

4 tane yaralımız var geçmiş olsun diliyoruz. Bir tanesinin durumu ağır gözüküyor. Yaralılar hemen hastaneye sevk edildi. Yaklaşık yarım saat önce bir patlama meydana geldi. Biz hemen olay yerine intikal ettik. Kapsül fabrikasında oldu olay. Özellikle AR-GE atölyesinde meydana geldi olay. Buradaki arkadaşlardan öyle bilgi aldık. Güvenlik önlemleri alındı. Çalışanların tamamı güvenli bölgeye taşındı. Tamamen müdahale edilmiş durumda. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Yerleşim yerlerine yakın değil. Patlama olan yer dağın eteklerinde. Dolayısıyla tehlike arz etmiyor. Burası 1930 yılında ilk kurulan fabrikalarından. Tarihi bir mekan burası. Yerleşimde girişinde sınırında binalarımız var ama imalat yapılan yerler çok içeride. Tehlikeli bir durum yok. Çalışanlarımız uzaklaştırılmış durumda. Yeni patlama risklerine karşı önlem alınıyor.

Kapsül fabrikasında patlayıcı kapsüller üretiliyor. Sadece bu kadarını ifade edeyim askeri ürünler bunlar.

Son dakika! Ankara'daki MKE'nin fabrikasında korkutan patlama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Makine ve Kimya Endüstrisi'nin (MKE) Kayaş'taki kapsül fabrikasında meydana gelen patlamaya dair açıklamada bulundu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerlikaya, ''MKE Kapsül Fabrikası'nda saat 10.52'de meydana gelen patlamada maalesef 4 işçimiz yaralandı. Emniyet, itfaiye, AFAD ve 112 Acil ekiplerimiz bölgede. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. Gelişmelerle ilgili kamuoyu bilgilendirilecektir” ifadelerini kullandı.

"OLAYLA İLGİLİ İNCELEMELER BAŞLATILDI"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, Ankara’nın Mamak ilçesindeki Kayaş semtinde bulunan MKE Kapsül Fabrikası'nda meydana gelen patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, patlama sonucunda 4 işçinin yaralandığı, bunun üzerine Kaza Araştırma Komisyonu’nun acilen toplandığı ve koordinasyon ekibi oluşturulduğu ifade edildi.

Açıklamada, olayla ilgili alanlarında yetkin olan müfettişlerin görevlendirildiği belirtilirken, Rehberlik Teftiş Başkanı, Başkan Yardımcıları, ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği Başkan Yardımcısı’nın da olay yerine intikal ettiği, gerekli incelemelerin başlatıldığı kaydedildi.

Öte yandan patlama ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Işıkhan, patlamada yaralanan dört işçiye acil şifalar diledi. Işıkhan, "Konuyla ilgili olarak inceleme için koordinasyon ekibi oluşturulmuş olup Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler gerekli inceleme ve soruşturma kapsamında görevlendirilmiştir" dedi.

MSB: YARALILARIMIZIN DURUMU İYİ

Milli Savunma Bakanlığı, "Yangın sonucu dört işçimiz yaralanmıştır. Derhâl hastaneye sevk edilen yaralılarımızın sağlık durumları iyidir. Çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alınarak bölgenin emniyeti sağlanmış ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır." açıklamasında bulundu.

MKE FABRİKASINDA PATLAMADA 5 İŞÇİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Öte yandan, Geçtiğimiz ay Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda sabah saatlerinde çıkan yangının ardından büyük bir patlama meydana gelmişti.

Patlamanın ardından Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır."

İŞÇİLERİN KİMLİKLERİ

Mehmet Kutlu, İbrahim Özdemir, İhsan Küçükerdem, Ahmet Ünal ve Fırat Elverir...

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...