Tgrt Haber

Ankara'daki terör saldırısında çarpıcı detay: Rus ve ABD yapımı çıktı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
02 Ekim 2023 11:55 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 12:27

Ankara dün Emniyet Genel Müdürlüğü önünde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıda yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Teröristlerin saldırıda kullandığı silahlardaki Rus ve Amerikan detayı dikkat çekti.

Ankara​ dün sabah güne bomba ve silah sesleriyla uyandı. İçişleri BakanlığıEmniyet Genel Müdürlüğü​ binasına hafif ticari araçla gelen 2 PKK​'lı terörist saldırı girişiminde bulundu. Üzerlerinde bomba bulunan teröristlerden biri kendini patlatırken, diğer terörist ise bombayı patlatamadan polis ekipleri tarafından kafasından vurularak etkisiz hale getirildi. Hain saldırıda hafif şekilde yaralanan 2 polis memurunun ise tedavi altına alındığı bildirildi.

Saldırıya ilişkin geniş kapsamlı soruşturma başlatılırken, saldırının arkasından terör örgütü PKK çıktı. İçişleri Bakanlığı teröristlerden birinin kimliğinin belirlendiği ve PKK üyesi olduğunun tespit edildiğini duyurdu. 

Çok yönlü tahkikatın devam ettiği olayla ilgili yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. Hain saldırıdaki Rus ve Amerikan izleri dikkat çekti.

SİLAHLAR RUS VE AMERİKAN YAPIMI

Bombanın yanı sıra uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen terör saldırısındaki silahların Rus ve ABD menşeli olduğu tespit edildi. Olay yerinde ele geçirilen roketatarın Sovyetler Birliği döneminde üretilen ve Suriye'de rejime ve PKK terör örgütüne hibe edilen silahlar arasında olanRus RPO-A Shmel olduğu belirlendi.

Etkisiz hale getirilen teröristin üzerindeki silah ise Amerikan üretimi çıktı. Hain terörist, beraberinde getirdiği ABD malı COLT M4 Carbine tüfeği ile polislere saldırdı.

Olay yerinde ele geçirilen lav silahı Sovyet yapımı çıktı.

ÜZERLERİNDEN CEPHANE ÇIKTI

Ayrıca teröristlerin üzerinde yine ABD ve Rus yapımı  pek çok silah ele geçirildi. İçişleri Bakanlığı; teröristlerin yanında 9 bin 700 gram RDX C-4 patlayıcı madde, 3 el bombası, bir Glock marka susturucu takılı tabanca, bir Blow marka tabanca, bir AK-47 marka uzun namlulu silah getirdiklerini açıkladı.

DEAŞ BAHANESİYLE PKK'YA YARDIM

Bu iki silah, hem Afganistan'da hem Körfez Savaşı'nda hem de Irak ve Suriye'de sıkça kullanıldı. Söz konusu silahlar, DEAŞ'la mücadele bahanesiyle PKK'lı teröristlere hibe edildi.

PKK'ya silahlı mühimmat ve yaşamsal destekten helikoptere varıncaya kadar yardım göndermekte çekinmeyen ABD, zaman zaman tır konvoylarını PKK kontrolündeki Suriye topraklarına sevk ediyor. Türkiye'nin müttefik olarak bildiği Rusya ve ABD'den silah temin eden PKK'lı teröristler de Türkiye'yi hedef alıyor.

BAKAN GÜLER: BÜYÜK İHTİMALLE SOVYET YAPIMI

Öte yandan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 28. Dönem 2. Yasama Yılı resepsiyonuna katılan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de saldırıda kullanılan lav silahının yurt dışı menşeli olabileceğini belirtti. Görünürde bir lav silahı olduğunu söyleyen Bakan Güler, bir muhabirin "Silah Sovyet yapımı mı?" sorusuna, "Büyük ihtimalle, olabilir" cevabını verdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...