Tgrt Haber

Ankara'ya Valilik ve Meteoroloji'den ardı ardına uyarı! Şiddetli geliyor 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
08 Haziran 2023 19:13 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 19:15
Ankara'ya Valilik ve Meteoroloji'den ardı ardına uyarı! Şiddetli geliyor 

Geçtiğimiz günlerde sağanak yağışın etkisinde olan Ankara'da yollar göle dönmüş bazı alt geçitler sular altında kalmıştı. Meteoroloji'nin ardından Ankara Valiliği de Ankara'ya yarın için sağanak uyarısında bulundu. 

Başknet Ankara​ için Ankara Valiliği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarıldar peş peşe geldi. 24 şehir için sarı alarm veren yetkiiler, yarın etkili olacak sağanak yağış​ için vatandaşları ani sel​ ve su baskınlarına karşı uyardı. 

Valilikten yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan son verilere göre; 9 Haziran 2023 Cuma günü ilimiz çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını​, yıldırım​, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi. 

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI! 

Meteoroloji Genel müdürlüğü ise, "09.06.2023 Cuma günü Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzey kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" dedi. 

24 ŞEHİR İÇİN SARI KODLU UYARI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Aydın, Bolu, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Kırıkkale" illeri için ise sarı kodlu uyarı verdi. 

Ankara'ya Valilik ve Meteoroloji'den ardı ardına uyarı! Şiddetli geliyor 

İZMİR İÇİN 'SAĞANAK' UYARISI

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, yarın saat 12.00'den sonra Kemalpaşa, Selçuk, Torbalı, Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde, yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi. Açıklamada sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...