Tgrt Haber

‘Anneden çocuğa eziyet’ akımı! Tedirgin eden saçmalığa sosyal medyadan büyük tepki

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
24 Ağustos 2023 10:08 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 10:52

Sosyal medyada çıkan akımlar bazen güldürürken bazen ‘yok artık’ dedirtiyor. Özellikle çocukların dahil edildiği akımlar bazı durumlarda eziyete dönebiliyor. Son olarak sosyal medyada anne ve babaların çocuklarının kafalarında yumurta kırdıkları akım büyük tepki topladı.

Özellikle koronavirüs karantilarında popüler olan sosyal medyadaki akımlar kimi zaman güldürürken kimi zaman tepki toplayabiliyor. Özellikle çocuklar üzerinde uygulanan ve şaka olduğu iddia edilen akımların sonuçları travmalara neden olabiliyor.

Son olarak bu akımlar “yumurta kırma meydan okuması” akımı eklendi. Beraber yemek yaptıklarını düşünen çocuklarının kafasına elindeki yumurtayla vurarak kıran ailelerin videoları milyonlarca izlenmeye ulaştı. Çocukların tepkilerinin çekildiği videolar sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi oldu.

‘Anneden çocuğa eziyet’ akımı! Tedirgin eden saçmalığa sosyal medyadan büyük tepki

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Yumurta kırma meydan okumasının yapıldığı videoların büyük bir bölümünde çocukların şaşkınlık yaşadığı ve öfkeyle birlikte ağladıkları görüldü. Çocukların olumsuz etkilendiğini düşünen sosyal medya​ kullanıcıları akıma olumsuz yorum yapmayı ihmal etmedi.

‘Anneden çocuğa eziyet’ akımı! Tedirgin eden saçmalığa sosyal medyadan büyük tepki

Bir sosyal medya kullanıcısı akıma, “Zavallı bebeğim. Çok incinmiş ve kafası karışmış görünüyor” yorumunu yaptı.

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, “Gülen tek kişi sensin. Bence bu hiç eğlenceli değil” yorumunu ekledi. Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise “İnsan çocuğuna bunu yapar mı?” yorumunu yaptı

UZMANLAR UYARIYOR

Sosyal medya kullanıcılarının tepkilerinin yanı sıra uzmanlar da akıma dair uyarılarda bulundu. Uzmanlar bu durumun çocuklarda travma​ yaratabileceğini söyledi ve küçük çocuklarda korkuya yol açan eylemin büyük çocuklarda da farklı etkiler yarattığını belirtti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...