Tgrt Haber

Antalya'da Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'e makamında silahlı saldırı

10 Ekim 2017 15:43
Antalya'da Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'e makamında silahlı saldırı

Antalya'da Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'e makamında silahlı saldırı.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner, polis memurunun silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı.

POLİS TARAFINDAN VURULDU

AA'nın haberine göre; Cumhuriyet Savcısı Küçüköner, bir polis tarafından makamında silahla vuruldu.

Ağır yaralanan Küçüköner, özel bir hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından hava ambulansıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, Küçüköner'in, polis memuru tarafından vurulduğunu söyledi.

Polis memurunun gözaltına alındığını belirten Tanrıkulu, "Olayın nedeni henüz belli değil. Odaklandığımız asıl konu savcı beyin sağlık durumudur. Hava ambulansıyla götürülüyor, yaşamasını umuyoruz." dedi.

BAKAN GÜL: SALDIRIYI KINIYORUM

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'in saldırıya uğramasına ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Korkuteli Savcısı Sn. Kadir Küçüköner’e yapılan saldırıyı kınıyor, uğradığı saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum Rabbim şifa versin." dedi.

VALİLİK: SAVCININ BİLİNCİ AÇIK

Antalya Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Korkuteli ilçesinde görevli polis memuru Turgut Avcı, bugün saat 15.00 sıralarında adliyede katip olarak çalışan eşinin izin talebi ile ilgili olarak tartıştığı Cumhuriyet Savcısı A.Kadir Küçüköner’e makamında beylik tabancası ile ateş etmek suretiyle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralamış, önce özel bir hastaneye, oradan da ambulans helikopterle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne nakledilen Cumhuriyet Savcısı’nın bilinci açık olup, tedavisi devam etmektedir. Olayın faili olan polis memuru gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır."
 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...