Tgrt Haber

Antalya'da organize suç örgütü 'Çukur'a gömüldü! 43 şüpheli paket 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
25 Aralık 2023 18:42 - Güncelleme : 25 Aralık 2023 19:01

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes-24' operasyonuyla 'Çukur Çetesi' olarak da bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonda örgüt elebaşı dahil 43 şüpheli yakalandı. 

İçişleri BakanıAli Yerlikaya​, Antalya'da düzenlenen büyük çaplı örgüt operasyonunda "Çukur Çetesi" olarak da bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Yerlikaya, "KAFES-24" adı verilen operasyonda örgütün elebaşı Bayram Dinçer de dahil olmak üzere toplam 43 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, operasyonun detaylarını paylaşırken, suça ve suç örgütlerine karşı sert bir tutum sergilediklerini söyledi. Yerlikaya, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki: Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız." diyerek suç ve suçlularla mücadelede kararlılık mesajı verdi. 

DOSYA KABARIK! 

Yerlikaya örgütün, mali sıkıntısı olan şahıslara faizle para verdiği, ödeyemeyenler üzerinde baskı kurarak intihara sürüklediğini, kendilerine para talebi ile gelen mağdurları başka tefecilere yönlendirerek borçlandırdıklarını, mağdurlara piyasa değerinin çok üzerinde ve faizle araç satılı yaptıklarını ve verdikleri çeklerin günü geldiğinde 'konkordato' ilan ederek borçtan kurtulmaya çalıştıklarını söyledi. 

YÜZLERCE ÇEK VE SENER ELE GEÇİRİLDİ 

Bakan Yerlikaya paylaşımında; 3 adet tabanca, 15 adet av tüfeği, 85 adet tapu, 680 adet senet, 380 adet çek, 18.500 adet araç satışı sözleşmesi, 800 adet vekaletname, 80 adet banka cüzdanı, 60 adet kredi kartı, 66 adet cep telefonu 36.000 Dolar ve 80.000 TL ile çok sayıda ziynet eşyanın ele geçirildiğini bildirdi. 

MASAK raporu doğrultusunda örgütün 11 Milyat TL değerindeki mal varlıklarına el konuldu. 

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1739305945451176107

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...