Tgrt Haber

Son dakika! Antalya'daki sel felaketinden acı haber: 1 ölü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
12 Aralık 2022 16:45 - Güncelleme : 12 Aralık 2022 23:38
Son dakika! Antalya'daki sel felaketinden acı haber: 1 ölü

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da yaşanan sel felaketi sırasında 1 kişinin kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini açıkladı. Çavuşoğlu, sürecin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da takip edildiğini aktardı. Bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise bilançoyu açıkladı: Selde 497 araç ve yaklaşık 100 konut hasar gördü...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) günlerdir Akdeniz bölgesi için uyarılarda bulunduğu şiddetli sağanak dün gece saatlerinde Antalya​'da etkisini gösterdi. Metrekareye 240 kilogramlık yağışın düştüğü sağanağın ardından Kumluca​ ve Finike​'de sel​ fekaleti meydana geldi.

DERELER TAŞTI, EVLERİ SU BASTI

Kumluca ve Finike ilçelerinde çok sayıda ev ve iş yeri suyla doldu, dereler taştı. Belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla, vatandaşlara evlerinden çıkmamaları, güvenli yerlerde kalmaları uyarısında bulunuldu.

SEL, ARABALARI OYUNCAK GİBİ SÜRÜKLEDİ

İlçe merkezlerin sel nedeniyle bazı araçlar sürüklendi, araçlarda mahsur kalanlar iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldı. İlçede etkisini sürdüren sağanak nedeniyle zaman zaman kısmi elektrik kesintileri de yaşandı.

Son dakika! Antalya'daki sel felaketinden acı haber: 1 ölü

İKİ İLÇEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, dün öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran sağanak nedeniyle derelerin taştığını, ilçe merkezinde de sel ve su baskınları yaşandığını kaydetti.

Birçok ev ve iş yerinde hasar oluştuğunu belirten Erdemir, "Su baskınlarının yaşanmaya başlamasıyla birlikte gerek belediyemiz gerek kolluk kuvvetlerimiz gerekli tedbirleri alarak afeti en az hasarla atlatmak için canla başla çalışıyorlar. Yaptığımız değerlendirmede ilçemizde tüm okullarımızı bir gün süreyle tatil etme kararı aldık. Bizler sahadayız, ekipler gelen ihbarları değerlendiriyorlar. İnşallah en az zararla bu afeti atlatırız" dedi.

Son dakika! Antalya'daki sel felaketinden acı haber: 1 ölü

"SÜRECİ CUMHURBAŞKANIMIZ YAKINDAN TAKİP EDİYOR"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,TBMM'de 2023 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürerken Antalya'da yaşanan sel felaketiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sel sırasında 1 kişinin kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini açıklayan Çavuşoğlu, "Tüm ekiplerimiz Antalya'da. İçişleri Bakanımız da bölgeye gitti. Süreci Cumhurbaşkanımız da yakından takip ediyor" ifadelerini kulandı.

Bölgede gerekenlerin yapılacağının altını çizen Çavuşoğlu, "Karayolları Bölge Müdürlüğü, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, Jandarma ekiplerimiz bölgedeki vatandaşlarımıza yardım ediyor" dedi.

Son dakika! Antalya'daki sel felaketinden acı haber: 1 ölü

BAKAN SOYLU BİLANÇOYU AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selden etkilenen Antalya'da incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Soylu, selde 497 araç ve yaklaşık 100 konutun hasar gördüğünü bildirdi.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Selde 497 araç ve yaklaşık 100 konut hasar gördü. Vatandaşımız emin olsun, bir çok afetle karşı karşıya kaldı. Hiçbirisinde vatandaşımız yalnız bırakmadık. Devletin tüm imkanlarıyla buradayız.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1602312626632937472

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...