Tgrt Haber

Ara tatil ve bayram birleşiyor mu? MEB'den açıklama

25 Mart 2023 15:07 - Güncelleme : 25 Mart 2023 17:44
Ara tatil ve bayram birleşiyor mu? MEB'den açıklama

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından okulların ikinci döneminin açılış tarihindeki gecikme, nisan ayındaki 'ara tatil' sorularına sebep oldu. MEB açıklamayla bu sorulara cevap verdi.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve tüm ülkeyi yasa boğan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, okulların ikinci dönem açılış tarihinin gecikmesine sebep olmuştu. Bu gecikme 17-20 Nisan olarak planlanan ikinci ara tatilin iptal edilip edilmeyeceği sorusunu gündeme getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı​ (MEB) tarafından yapılan açıklamada ise bu sorular cevap buldu.  

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, ara tatil​, takvimde yer aldığı şekliyle 17 Nisan Pazartesi günü başlayacak, Ramazan Bayramı​ arifesi olan 20 Nisan Perşembe günü öğlen sona erecek. 3,5 günlük ikinci ara tatil, Ramazan Bayramı resmi tatiliyle birleştirilecek.

ÖĞRETMENLER İDARİ İZİNLİ SAYILACAK

17-20 Nisan'da uygulanacak ve 21 Nisan'daki Ramazan Bayramı tatiliyle birleşecek ara tatilde öğretmenler idari izinli sayılacak.

12 Eylül 2022'de başlayan eğitim öğretim dönemi ise, 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...