Tgrt Haber

Aracı taksiye dönüştürülmeyen taksiciler İBB'yi protesto etti

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Şubat 2024 16:52 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 16:52

UKOME'nin toplantısında kullandıkları taksiler normal taksiye dönüştürülmeyen araç sahipleri yol kesip eylem yaparak Ekrem İmamoğlu ve İBB yönetimine tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi​, UKOME​'nin toplantısında 8+1 taksi sahiplerinden araçları normal taksiye dönüştürülmeyenler protesto​ düzenledi.

Merter​'de D-100 kara yolunda toplanan sürücüler, Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) gitmek üzere kapattıkları 2 şeritte, Topkapı istikametine doğru yürümeye başladı. Yürüyenler, "Esnaf burada İmamoğlu nerede" ve "İmamoğlu istifa" şeklinde sloganlar attı.

Trafiğin yoğunlaşması nedeniyle polis ekipleri, eylemci sürücüleri uyarıp yan yola aldı. Ancak daha sonra yürüyüşün izinsiz olduğu belirtilerek, sürücülerin dağılması istendi. Bu uyarıyla birlikte eylem sona erdi.

UKOME toplantısında, minibüs ve taksi dolmuştan 8+1 taksiye dönüştürülen 1755 araçtan 1038'inin normal taksiye çevrilmesi, 717 aracın ise aynı şekilde 8+1 olarak faaliyet göstermeye devam etmesi kararı alınmıştı.

Aracı taksiye dönüştürülmeyen taksiciler İBB'yi protesto etti - 1. Resim

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...