Tgrt Haber

Araçta kilitli kalan çocuğun imdadına çilingir yetişti 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
18 Şubat 2024 10:24 - Güncelleme : 18 Şubat 2024 10:24
Araçta kilitli kalan çocuğun imdadına çilingir yetişti 

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde arabada kilitli kalan kalan küçük çocuk, vatandaşların seferber olduğu kurtarma çilingir yardımıyla kurtarıldı.

Yüksekova​'da bir aile​, alışveriş için markete gittiklerinde çocuklarını arabada unuttu. Oyun oynarken aracın kapılarını kilitleyen küçük çocuk​, araç​ içinde mahsur kaldı.

Esenyurt Mahallesi'nde yaşanan olayda, Sancar ailesinin Asaf Sancar adlı çocuklarını bir anlık dalgınlıkla arabada bırakmalarıyla başladı.

Anahtar araç içindeyken çocuğun kapıları kilitlemesi sonucu, aile eve döndüklerinde büyük bir sürprizle karşılaştı. Çocuklarını araç içinde kilitli bulan aile, kapıları açmakta başarısız olunca bir çilingir çağırmak zorunda kaldı. Çilingirin titiz çalışmaları sonucunda, Asaf güvenli bir şekilde araçtan çıkarıldı.

Araçta kilitli kalan çocuğun imdadına çilingir yetişti  - 1. Resim

"HERKES YARDIMA KOŞTU"

Korku dolu anlar hakkında konuşan baba Hayrettin Sancar, "Marketten döndüğümde anahtar arabada kalmıştı. Asaf da yanlışlıkla kilide basıp kapıyı kapatmış. Allah razı olsun, herkes yardım için buraya geldi. Bizim arkadaşlar da ustayı direkt buraya getirip, kapıyı açarak kurtardık. Allah herkesten razı olsun" ifadelerini kullandı. 

Araçta kilitli kalan çocuğun imdadına çilingir yetişti  - 2. Resim

Bu tehlikeli durum, ailelerin çocuklarını araçlarda yalnız bırakmamanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Çocukların güvenliği için daima dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...