Tgrt Haber

Araçta PKK'nın cephaneliği ele geçirildi

18 Kasım 2015 12:47
Araçta PKK'nın cephaneliği ele geçirildi

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 5 uzun namlulu silah ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

PKK'lıların eylem yapmak için yanlarında silah ve mühimmatlarla kent merkezine gideceği istihbaratını alan Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Diyarbakır-Lice Karayolu'nda bir aracı durdurdu
Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen  operasyonda 5 uzun namlulu silah ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. 
  Valilikten yapılan açıklamada, son dönemde il genelinde meydana gelen  gelişmeler kapsamında, terör örgütü mensuplarının eylemlere katılmak amacıyla  kırsaldan şehre gelebileceği ve eylemlerde kullanılmak amacıyla silah ve  mühimmatların şehir merkezine sevk edilebileceğinin değerlendirildiği belirtildi. 
Değerlendirmeler ışığında teröristlerle iş birlikçilerinin  kullanabilecekleri yöntem ve güzergahların tespit edilerek merkez Sur ilçesindeki  Mermer Jandarma Karakol Komutanlığınca kritik noktalarda yol kontrol ve arama  faaliyeti icra edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: 
  "Arama noktasına yaklaşan ve şüphe üzerine durdurulan otomobildeki  aramada, bagaj bölümünde karton kutu ve çuvallar içine gizlenmiş, eylemlerde  kullanılmak üzere terör örgütü mensuplarına götürüldüğü değerlendirilen 5 uzun  namlulu silah, bu silahlara ait 40 şarjör ve 3 bin 680 fişek ile 15 antipersonel  roketatar mühimmatı, 6 antitank roketatar mühimmatı ve 20 roketatar sevk fişeği  bulundu. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı." 
Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca can ve mal güvenliğinin  sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının sürdürülmesi, vatandaşların her türlü  terör eylemlerinden korunması amacıyla emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili  mevzuat çerçevesinde her türlü tedbirin alındığı vurgulanarak, terörle mücadele  kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edileceği bildirildi. 
 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...