Tgrt Haber

Arama kurtarma çalışmalarına katılan Faris Hinovic: Bu kadarını hayal bile edemezdim

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Anadolu Ajansı
04 Mart 2023 14:29 - Güncelleme : 04 Mart 2023 15:08
Arama kurtarma çalışmalarına katılan Faris Hinovic: Bu kadarını hayal bile edemezdim

Bosna Hersekli arama kurtarma ekibinden 26 yaşındaki Faris Hinovic, Kahramanmaraş depreminin ardından arama kurtarma çalışmaları için bir anlık bile tereddüt etmeden Türkiye’ye geldiğini söyledi. 

6 Şubat'ta meydana gelen  Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye​'deki arama kurtarma​ çalışmalarına katılmak için hemen gönüllü olduğunu söyledi. Anadolu Ajansı'na konuşan Hinovic, "Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından hiç düşünmeden oraya gitmek istedim. Hemen gönüllü olarak ismimi yazdırdım.

“HÜÇ DÜŞÜNMEDEN GİTTİM”

Bosna Hersekli arama kurtarma ekibinden 26 yaşındaki Faris Hinovic, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarına katılmak için hemen gönüllü olduğunu söyledi. Anadolu Ajansı'na konuşan Hinovic, "Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından hiç düşünmeden oraya gitmek istedim. Hemen gönüllü olarak ismimi yazdırdım.

“BU FELAKETİ HAYAL BİLE EDEMEZDİM”

"Yardım bekleyen insanların yanında olmaya hazırdım" diye konuştu. Bosna Hersek​'ten deprem​ bölgesine giden 234 kişilik arama kurtarma ekibinde yer alan Hinovic, "Türkiye'de 11-12 gün kaldım. Yaşanan felaketi hiçbirimiz hayal edemezdik. Canlı gözle görmek çok farklıydı" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...