Tgrt Haber

Arap turistlerin taksiciyle şaşırtan pazarlığı: 20 km'ye 250 lira!

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Şubat 2024 11:41 - Güncelleme : 19 Şubat 2024 11:42

Beyoğlu'nda Arap turistler taksiciyle telefonun çeviri uygulamasını kullanarak pazarlık yapmaya çalıştılar. 20 kilometre mesafe için 250 lira ödemeye ikna ettiler.

Beyoğlu​'da taksi​ çeviren turistler, şoförden taksimetre açılmadan 20 kilometre yola, 250 lira ödemek için pazarlık teklif etti. Taksiciyle telefonunun çeviri uygulamasından pazarlık yapmaya çalışınca şoför bu anları kayıt altına aldı. Durumdan rahatsız olan turistler taksicinin elinden telefonu almaya çalıştı.

Beyoğlu Tepebaşı’nda geçen gün yaşanan olayda 5 kişiden oluşan turistler, yolculuk için bir taksiyi durdurdu. İddiaya göre, taksiye binmeden önce taksimetrenin açılmasını istemeyen turistler, yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki gidecekleri yer için 250 lira vermek istediler. Taksi sürücüsü pazarlık yapmanın yasak olduğunu söyleyerek, “Ticari taksilerde fiyat vermek yasak. Sen fiyat veriyorsun. Neden taksimetreyi kabul etmiyorsun? Burası Türkiye, taksiler sadece taksimetre ile çalışır” dedi.

TAKSİCİNİN TELEFONUNU ALMAYA ÇALIŞTI

Dakikalar süren tartışmanın ardından taksiye binmekten vazgeçen turistler başka bir taksi bulmak için uzaklaştığı esnada video kaydına alındığını fark eden bir turist​ önce kameraya el salladı, ardından geri dönüp telefonu eline alarak kaydı silmek istedi. Telefonunu kaptırmayan taksi sürücüsü, aracıyla olay yerinden uzaklaştı. Yaşanan taksi pazarlığı taksi sürücüsünün cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

Arap turistlerin taksiciyle şaşırtan pazarlığı: 20 km'ye 250 lira! - 1. Resim

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...