Tgrt Haber

Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalar

11 Şubat 2015 18:19
Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalar

Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başbakan Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Çözüm Süreci Toplantısı'na ilişkin soru üzerine Arınç, "Dünkü görüşmemizin özetini söylemem gerekirse hükümet adına Çözüm Süreci'nde yapmamız gereken her şeyi yapıyoruz, yapacağız, bunda kararlıyız. Eğer karşımızdaki muhataplarımız HDP ise HDP'nin de bu süreç içerisinde yapması gerekenler vardır, yapmaları gerekir, yapacaklarını da bekliyoruz" dedi.
"Başbakanımızın takdiri söz konusudur"
Arınç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili aday adaylığına ilişkin soruya, "Bu kriz değildir, kriz sayılmaması gerekir. Bu tartışmalar artık dünde kalmıştır" dedi. Arınç, şöyle konuştu: "Dün saat 17.00 itibarıyla MİT Müsteşarı Sayın Fidan'ın görevinden ayrıldığı ve milletvekili aday adayı olduğu bir gerçektir. Dolayısıyla bu konunun tekrar tartışılması, tekrar gündemde tutulmasının hiçbir faydası yoktur. Ortada sadece bir gerçek var, Sayın Başbakanımızın uygun bulması ve takdirleriyle MİT Müsteşarı Sayın Fidan görevinden ayrılmış ve milletvekili aday adayı olmak isteğini ortaya koymuştur. Sayın Başbakanımızın takdiri söz konusudur. Onun takdirinin söz konusu olduğu bir yerde de artık hiçbirimizin yorum yapmasına gerek bulunmamaktadır."
Maarif Vakfı çalışmaları
Arınç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Bakanlar Kurulu'nda, Maarif Vakfıyla ilgili çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını ve gelecek günlerde son şekline getirip TBMM'ye sevk edileceğini söylediğini sözlerine ekledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...