Tgrt Haber

Arka arkaya depremler sonrası Naci Görür'den uyarı!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
22 May 2023 09:02 - Güncelleme : 22 May 2023 09:21

Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş ve Adana'da arka arkaya meydana gelen depremler sonrası sosyal medyadan dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

6 Şubat'ta meydana gelen ve on binlerce insanımızın ölümüne neden olan Kahramanmaraş​ merkezli deprem​ felaketi sonrası bölgedeki sarsıntılar devam ediyor. Adana​'da meydana gelen 4.0 ve 4.8 büyüklüğündeki iki depremin ardından dün Kahramanmaraş da 4.0 büyüklüğündeki depremle sarsılmıştı.

'DİKKATLİ OLMAK GEREKİR'

Arta arkaya gelen sarsıntıların ardından Türkiye​'nin ünlü jeoloji uzmanlarından Prof. Dr. Naci Görür,  sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Görür paylaşımında "Hacıkodal-Göksun/K. Maraş yöresinde 4,0 deprem oldu. Bu bölge oldukça hareketli ve sık sık küçük depremler üretiyor. Bir kaç saat önce de aynı bölgede 4,8 deprem olmuştu. Dikkatli olmak gerekir" ifadelerini kullandı. 

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

Öte yandan sabah saatlerinde Akdeniz Bölgesi'nde bir deprem daha meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verdiği bilgiye göre, Akdeniz'de merkez üssü Antalya'nın Manavgat ilçesi olan depremin büyüklüğü 3.7 olarak ölçüldü. Deprem saat 07.51'de, yerin 55,34 km altında gerçekleşti.

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...