Tgrt Haber

Armağan Çağlayan köpekler için eyleme katıldı: AK Parti'ye rapor gönderdiğini açıkladı

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Haziran 2024 19:50 - Güncelleme : 02 Haziran 2024 20:08
Armağan Çağlayan köpekler için eyleme katıldı: AK Parti'ye rapor gönderdiğini açıkladı

Başıboş köpek sorununun basın abartması olduğunu öne süren ünlü sunucu Armağan Çağlayan, eyleme katılarak AK Parti'ye çözüm için rapor hazırladıklarını söyledi.

 Balıkesir’in Ayvalık​ ilçesinde sokak hayvanları​ için miting düzenlendi. Mitinge katılan ünlü sunucu ve TV program yapımcısı Armağan Çağlayan​, çözüm önerilerini içeren bir raporu AK Parti​ Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu​'na gönderdiklerini söyledi.

Altınova Doğa Girişimi, Ayvalık Kültür ve Tabiat Varlıkları Girişimi ve Çöplüğün Altın Çocukları isimli grupların öncülüğünde hayvanseverler, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda miting düzenledi. Mitingde konuşan ünlü televizyoncu Armağan Çağlayan, 2 gün önce AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ile telefonda görüştüğünü aktararak, “Çözüm önerileri için bir rapor istedi. Dün bu raporu kendisine gönderdik. Birçok görüş aldılar bizden. Bu görüşler bir klasörde toplanacakmış. Bu görüşlerin arasından beğenilenler yasa teklifi taslağına konulacakmış. Henüz ortada sokak hayvanları ile ilgili herhangi bir yasa teklifinin olmadığını söyledi Bahadır Bey. Anladığım kadarıyla TBMM’ye giden yasa ve kamuoyunu meşgul eden bu teklif HÜDA PAR'lı 3 milletvekiline ait" dedi.

Armağan Çağlayan köpekler için eyleme katıldı: AK Parti'ye rapor gönderdiğini açıkladı - 1. Resim

"MAHALLELİ BİLİR"

İl ve ilçelerde komisyonların kurulmasına yönelik bir öneride bulunduğunu belirten Çağlayan, “Bu konuda Veteriner İşleri Başkanlığı, STK’ların temsilcileri, her mahallenin muhtarı ve her mahallenin sokak hayvanlarını tanıyan o mahallede yaşayan bir kişiden oluşanların bu komisyonlarda yer almasını tavsiye ettim. Çünkü kendi mahallemizde yaşayan hayvanları o mahalle yaşayanları olarak bizler biliriz. Gelip birisi, ’Bu saldırgan’ deyince o hayvanın saldırgan olmadığını sadece mahalleli bilir. Bu komisyonun çalışmaları yönetmesini önerdim. Umuyorum uyutma olmadan, bütün Avrupa ülkelerinde olduğu gibi uygar bir çözüme ulaşacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Armağan Çağlayan köpekler için eyleme katıldı: AK Parti'ye rapor gönderdiğini açıkladı - 2. Resim

"BASIN ABARTIYOR" DEMİŞTİ

Kendi sosyal medya yayınında Çağlayan köpek sorunu tartışmasına karşı çıkarak "Beni bırakın kalabalık bir ailem var ailemde hiç kimse ısırılmadı. Evime bir sokak köpeği aldım birlikte yaşıyorum. Çok mutluyum iyi ki almışım" şeklinde konuşmuştu

Çağlayan, "Kimi yedi Allah aşkına. Bu yedi meselesinde öncelikle rapor görmem lazım. Çünkü basının özellikle yandaş basının bu konuyu abarttığı düşünüyorum" demişti.

Armağan Çağlayan köpekler için eyleme katıldı: AK Parti'ye rapor gönderdiğini açıkladı - 3. Resim

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...