Tgrt Haber

Artvin'de yürekleri ağza getiren anlar! Serinlemek için dereye giren 5 arkadaş mahsur kaldı

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Temmuz 2024 11:14 - Güncelleme : 19 Temmuz 2024 11:18

 Artvin'in Arhavi ilçesinde serinlemek için dereye giren 5 arkadaş su seviyesinin yükselmesi sonucu mahsur kaldı. Korku dolu anların yaşandığı olayda mahsur kalan gençler arama kurtarma ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı.

Artvin'de yürekleri ağza getiren bir olay yaşandı. 5 genç serinlemek için girdiği derede yağmurun başlamasıyla mahsur kaldı.

Küçükköy Köyü Çamlıca Mevkii'nde bulunan Orçi Deresi'nde meydana gelen olayda serinlemek için dereye giren Fatih Ergin (23) ve beraberindeki Oğulcan Şibilioğlu (18), Boran Şimşek (16), Levent Gençoğlu (16) ve İsmet Arda Atakuru (16), aniden bastıran yağmurla birlikte bir anda derenin suyunun yükselmesi ile büyük tehlike yaşadı.

KAYALARIN ÜZERİNDE MAHSUR KALDILAR

Suyun içinde olan gençler yükselen dere sularını fark edince bir kayanın üzerine çıkıp beklemeye başladı. Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine, AFAD, ARTİM (Arhavi Arama Kurtarma), itfaiye ve 112 sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi.

Ekipler, halat yardımıyla kurdukları hava hattı ile koordineli çalışması sonucu, mahsur kalan 5 genci güvenli bir şekilde kurtardı.

Sağlık kontrolünden geçirilen gençlerin durumlarının iyi olduğu ve herhangi bir hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Yetkililer, vatandaşları dere yataklarında ani su yükselmelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...