Tgrt Haber

Asker olmak istiyordu, acı son madende yakaladı: Askerdeki oğlumu düşünürken böyle oldu

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Ekim 2022 16:44 - Güncelleme : 15 Ekim 2022 17:06

Bartın'daki maden faciasında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Rahman Özçelik'in babası Yusuf Özçelik, oğluyla ilgili konuşurken kelimeler boğazına düğümlendi. Bir oğlunun Suriye'de asker olduğunu kaydeden baba Özçelik, "Askerdeki oğlumu düşünürken, böyle oldu" diye konuştu.

Türkiye, BartınAmasra​'daki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında meydana gelen patlamaya ağlıyor. Can kaybının 41'e yükseldiği patlamada hayatını kaybeden madencilerden 22 yaşındaki Rahman Özçelik'in babası Yusuf Özçelik, oğluyla ilgili konuşurken kelimeler boğazına düğümlendi. Baba Özçelik, "Şu anda kelimeler boğazımda düğümleniyor. Söyleyecek kelime bulamıyorum" dedi.

"AKLIMIN UCUNDAN GEÇMEZDİ"

Yaklaşık 20 yıldır bu tür olaylar yaşanmadığı için böyle bir şeyin aklından geçmediğini söyleyen baba Özçelik, madenlerde son teknolojilerle çalışıldığının her zaman söylendiğini aktararak, "Hiç aklımın ucundan geçmezdi. Askerdeki oğlumu düşünürken, böyle oldu" diye konuştu.

" />
<p>Rasim Bulut'un arkadaşının paylaştığı fotoğraf.</p>
" />

Oğlunun işini hiç aksatmadığını anlatan Özçelik, "Ağabeyi Suriye'de askerde, yolda geliyor. O da çok istedi askere gitmeyi. Annesinin duasıyla kaldı burada. Annesi, 'Oğlum bize kim bakacak, ağabeyin gitti.' dedi. TTK'ye yazdırdı ismini ama isteyerek değil. Ağabeyi gibi askerliği çok sevdi, onu istiyordu devamlı. Hatta 'Oğlum askerlik borçlanmasını öde.' dedim ama o hala 'Ben askere gideceğim' diyordu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
maden patlamasıbartınamasratürkiye taşkömürü kurumu (ttk)
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...