Tgrt Haber

Askerlerin cep telefonu kullanımıyla ilgili MSB'den yeni çalışma

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Aralık 2023 15:35 - Güncelleme : 28 Aralık 2023 15:36
Askerlerin cep telefonu kullanımıyla ilgili MSB'den yeni çalışma

Askerlerin görev yerinde cep telefonu kullanımının güvenlik sorununa neden olduğunu belirten MSB kaynakları, gerekli çalışmaların yürütüldüğünü açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 12 askerin şehit​ olduğu saldırıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıktaki basın bilgilendirme toplantısında, Mehmetçiğin 22-23 Aralık'ta bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen sızma girişimi ve hain saldırılarda bir kez daha göğsünü siper ettiğini, hainlere geçit verilmediğini söyledi.

"CEP TELEFONU KULLANIMI ZAAFİYETE NEDEN OLUYOR MU?"

Saldırılarda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, TSK'ya başsağlığı ve sabır dileyen Aktürk'e askerlerin görev yerinde telefon kullanmasıyla ilgili bir soru yöneltildi. Tuğamiral Aktürk'e "Cep telefonu kullanımı zaafiyete neden oluyor mu?" diye soruldu.

"GÜVENLİK SORUNU OLUŞTURABİLİR"

Cep telefonlarının güvenlik sorunu yaratabildiğini söyleyen Aktürk, konuyla ilgili bir çalışmanın yürütüldüğünü söyledi. Görev yerinde cep telefonu kullanımıyla ilgili ciddi tedbirler alınacağını sözlerine ekleyen MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk'ün konuya ilişkin cevabından şu ifadeleri kullandı:

"CİDDİ TEDBİRLER ALINACAK"

"Özellikle akıllı cep telefonlarının günlük hayatta dahi yarattığı güvenlik sorunu herkesçe bilinmektedir. MSB olarak personel ve birlik güvenliği bakımından konu üzerinde bir çalışma yapılmaktadır. Bu konu ile ilgili ciddi tedbirler alınacaktır"

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...