Tgrt Haber

Son dakika! Atama kararları Resmi Gazete'de: Tamer Karadağlı'ya sürpriz görev

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
11 Ağustos 2023 00:05 - Güncelleme : 12 Ağustos 2023 14:51
Son dakika! Atama kararları Resmi Gazete'de: Tamer Karadağlı'ya sürpriz görev

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre yeni AFAD Başkanı Okay Memiş olurken Tamer Karadağlı da Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın imzasıyla atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar göre; birçok kuruma yeni atamalar yapılırken ünlü oyuncu Tamer Karadağlı​'ya da sürpriz görev verildi.

Karara göre; SGK Başkanlığına Raci Kaya, İŞKUR Genel Müdürlüğü'ne Samet Güneş atandı. TOKİ Başkanlığına Ömer Bulut yeniden atanırken, AFAD Başkanlığına da Okay Memiş getirildi.  Tamer Karadağlı da Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne Volkan Mutlu Coşkun, TOKİ Başkanlığına Ömer Bulut, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına (YTB) Abdullah Eren, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kadir Çokçetin, Devlet Su İşler Genel Müdürlüğüne Mehmet Akif Balta yeniden atandı.

GENERAL VE AMİRALLERİN DE ATAMALARI YAYIMLANDI

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında ayrıca Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarındaki general ve amirallerin atamaları da yayımlandı. Orgeneral İrfan Özsert Genelkurmay İkinci Başkanlığına, Orgeneral Kemal Yeni Ege Ordu Komutanlığına, Korgeneral Veli Tarakçı 3. Ordu Komutanlığına, Korgeneral Levent Ergün Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığına, Korgeneral Metin Tokel 2. Ordu Komutanlığı'na; Koramiral İbrahim Özdem Koçer Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığına, Tümamiral Rafet Oktar Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'na atandı.

TAMER KARADAĞLI KİMDİR?

Azeri kökenli olan ailesi Kars'ın Sarıkamış ilçesindendir. İlkokula başlamadan ailesi ile birlikte ABD'ye yerleşen Karadağlı, Türkiye'ye dönmüş sonra tekrar ABD'ye gitmiştir. Lise son sınıfta kesin dönüş yaptığı yıllarda ise sıklıkla Akün Sineması'na giderdi. Bir yandan da lise yıllarında onun için bir tutku olduğunu belirttiği seslendirme sanatına başlamıştır. Sonra Shakespeare'in "Kuru Gürültü" adlı oyununu hem Türkçe hem İngilizce oynamış ve böylece Bilkent Üniversitesi macerası başlamıştır.

Son dakika! Atama kararları Resmi Gazete'de: Tamer Karadağlı'ya sürpriz görev

TED Ankara Kolejinden sonra Çankaya Lisesinden ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun olan sanatçı, ilk filmini 1993 yılında çevirdi. Ferhunde Hanımlar dizisiyle ün kazandı. Birçok ünlü oyuncunun seslendirmesini de yapan Karadağlı, kendisi gibi oyuncu olan Arzu Balkan ile evliydi. Çiftin Zeyno isminde bir kızları bulunmaktadır. Çift 2007 yılında boşanmıştır. Çocuklar Duymasın adlı dizide rol almıştır.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...