Tgrt Haber

Atama kararları Resmi Gazete'de! Komutanlıklarda kritik değişim

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Ağustos 2023 06:43 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 06:49
Atama kararları Resmi Gazete'de! Komutanlıklarda kritik değişim

Son dakika haberi... Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile, Ankara İl Jandarma Komutanlığı'na Tümgeneral Recep Yalçınkaya, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'na Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına Tümgeneral Şakir Uslu atandı. Terfiler 30 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın imzasıyla Resmi Gazete​'de yayımlandı. Kararnameyle 491 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Jandarma Genel Komutanlığı​'nda da 72 general ve albay yeni görev yerlerine atandı.

Atama kararıyla 255 kaymakamın ataması gerçekleştirildi. Ankara'da 6 vali yardımcısı ve 9 kaymakam, İstanbul'da 6 vali yardımcısı ve 14 kaymakam, İzmir'de 5 vali yardımcısı ve 5 kaymakamın ataması yapıldı. 42 ilin jandarma komutanları değişti, 13 general ve albay terfi ettirildi.

Öte yandan Jandarma Genel Komutanlığı'nda 2 tuğgeneral tümgeneralliğe, 11 albay tuğgeneralliğe terfi ettirildi. 72 general ve albay ise yeni görev yerlerine atandı.

DEPREM BÖLGESİ DE DEĞİŞTİ

Ankara İl Jandarma Komutanlığına Tümgeneral Recep Yalçınkaya, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Adana'nın İl Jandarma Komutanlığına Tümgeneral Coşkun Sel, Trabzon'un İl Jandarma Komutanlığına Tuğgeneral Mustafa Erdem getirildi.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı'na Tümgeneral Şakir Uslu atandı. Deprem bölgesinde 7 ilin jandarma komutanları da değişti. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda da 1 albay tuğamiralliğe terfi ettirildi ve yeni görevine ataması yapıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...