Tgrt Haber

Atanamayan öğretmenler Meclis'te kamp kurdu: Mülakat sözünün tutulmasını bekliyorlar

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
15 Kasım 2023 21:51 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 22:03

Öğretmenler, mülakatların kaldırılması ve atamaların gerçekleştirilmesi için Meclis'te kamp kurmaya başladı. Komisyon toplantısına giremeyen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e verilen sözleri hatırlattı. Sorunlarını milletvekillerine aktaran öğretmenler, cumhuriyetin 100. yılında 100 bin atama beklediklerini söyledi.

Atanamayan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinin görüşüldüğü sırada mülakatın kaldırılması için Meclis'te kamp kurdu.

Belirsizliğini koruyan mülakatlarla ilgili henüz somut bir adım atılmazken öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Komisyon toplantısına giremeyen öğretmenler, Bakan Yusuf Tekin'le görüşme imkanı da bulamadı. Ulaşabildikleri milletvekillerine sorunlarını aktaran öğretmenler,  Bakan Tekin'e verilen sözleri hatırlattı.

ÖĞRETMENLER 100 BİN ATAMA BEKLİYOR

Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin atama bekleyen öğretmenler, torpil ve kayırma tartışmalarına yol açan mülakat​ sistemininin tamamen kaldırılmasını talep ediyor.

Atanamayan öğretmen Muhammed Aslanoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın sözünün kendileri için bir senet olduğunu ifade ederek, "2023 yılında mülakatsız yüz bin atamayı talep ediyoruz" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'TAMAMEN KALDIRACAĞIZ' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerden önce yaptığı "Kamuya alımlarda mülakatı kaldıracağız" açıklaması öğretmenleri heyecanlandırmıştı.

Ancak Bakan Yusuf Tekin'in, öğretmen atamalarının yüzde 50 kpss, yüzde 50 mülakat esasına göre yapılacağını açıklaması atanamayan öğretmenlerin tepkisine yol açmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaşanan belirsizlik üzerine "Seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu bakanlarımla görüşerek yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz" ifadesini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...