Tgrt Haber

Ataşehir’de doktorun ölümüne sebep olan ehliyetsiz sürücü tutuklandı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Ekim 2022 13:36 - Güncelleme : 14 Ekim 2022 13:41

İstanbul Ataşehir’de doktor Buğra Kaan Yücebaş’ın ölümü ile sonuçlanan 17 yaşındaki kamyonet sürücüsü tutuklandı. Sürücünün mahkemesindeki ifadesinde “Direksiyon hakimiyetini kaybettim. Daha sonra yüzümü kapattım ve malum olay gerçekleşti” dediği öğrenildi. 

İstanbul Ataşehir’deki Kayışdağı Mahallesi üzerinde sabahın erken saatlerinde meydana gelen kazada taksiye çarpan kamyonet​ savrularak kaldırımda bulunan doktor Buğra Kaan Yücebaş’a çarptı. Yücebaş olay yerinde hayatını kaybederken kamyonet sürücüsü ise olay yerinden kaçtı.

17 YAŞINDAKİ SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Ekiplerin incelemesi sonucunda sürücünün 17 yaşındaki A.U. olduğu ve ehliyetsiz olduğu öğrenildi.  Savcılık, şüpheli A.U’yu “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe gönderdi.

“KORKU İLE OLAY YERİNDEN KAÇTIM”

Hakimlik tarafından yapılan sorguda A.U. “Patronun oğlu B.Y. bana boş kasaları hale götür dedi. 17 yaşımda olduğumu ve ehliyetimin olmadığını biliyordu. Bahsedilen kamyonete bindim. Bir müddet sonra hafif yağmur yağmaya başladı. Seyir halindeyken önüme birden kedi fırladı, direksiyonu kırdım. O esnada araç kaymaya başladı. Frene bastım ancak araç durmadı ve direksiyon hakimiyetimi kaybettim. Daha sonrasında yüzümü kapattım ve malum olay gerçekleşti. O anki korku ile olay yerinden kaçtım. Durumu aileme anlattım ve emniyete gidip teslim oldum. Yaptığım eylem nedeni ile pişmanım” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Anadolu Sulh Ceza Hakimliği şüphelinin “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...