Tgrt Haber

Bakan Kurum müjdeyi duyurdu! Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi için tarih verildi: Nisan ayında hizmete sunuyoruz

13 Ocak 2023 23:42 - Güncelleme : 13 Ocak 2023 23:59
Bakan Kurum müjdeyi duyurdu! Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi için tarih verildi: Nisan ayında hizmete sunuyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz yıl müjdesi verilen Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin Nisan ayında hizmete sunulacağını söyledi. Kurum yaptığı açıklamada, "Fethin 570'inci yıl dönümünde tüm İstanbul'a, tüm Türkiye'ye armağan edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum​, "Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi" programında konuştu. Geçtiğimiz yıl çalışmaları başlatılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi​'nin bu sene Nisan ayında hizmete açılacağını söyledi. 

"TÜM İSTANBUL​'A ARMAĞAN EDECEĞİZ"

Bakan Kurum, "81 ilde 81 milyon metrekare hedefiyle yola çıktığımız millet bahçelerimizde şu an itibariyle 468 millet bahçesine ulaştık. İnşallah en büyük millet bahçemizi de Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi olarak Nisan ayında bitirip İstanbullu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Fethin 570'inci yıl dönümünde tüm İstanbul'a, tüm Türkiye'ye armağan edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Türkiye Yüzyılı’nda sürdürülebilirliğin öncelikli bir konu olduğuna dikkat çeken Bakan Kurum, küresel kirliliğin yüzde 75’inden insanların sorumlu olduğunu ifade etti. Bakan Kurum, "Sosyal, ekonomik ve çevresel konularda önemli etkiler oluşturan her projeyi, her insanımızı, her akademik çalışmayıTürkiye Yüzyılı​ yatırım planlamalarının önceliği yapacağız" şeklinde konuştu. 

Bakan Kurum müjdeyi duyurdu! Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi için tarih verildi: Nisan ayında hizmete sunuyoruz

"SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK" MESAJI 

Bakan Kurum, "Bundan 20-30 yıl önce, 'geri dönüşüm düşüncesi yerleşmeli' temennilerinde bulunuyorduk. Bugün, bütün dünyanın gıptayla baktığı, ödül vermeye doyamadığı, insanlık tarihinin en büyük çevre seferberliklerinden birini, Sıfır Atığı, Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, tüm insanlığa sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

"İKLİM KANUNU YAPIYORUZ"

Sürdürülebilirliğe katkı sağlayan her projeyi destekleyeceklerini ifade eden Bakan Kurum, "Türkiye Yüzyılı’nda sürdürülebilirliği kesintisiz kılacağız. Sosyal, ekonomik ve çevresel konularda önemli etkiler oluşturan her projeyi, her insanımızı, her akademik çalışmayı Türkiye Yüzyılı yatırım planlamalarının önceliği yapacağız. Bu çerçevede; Meclisimizle birlikte kapsamlı bir İklim Kanunu yapıyoruz. Yaptığımız her konutu, iklime duyarlı, enerji verimli ve yüzde yüz sıfır atık hassasiyetiyle inşa ediyoruz. Sıfır atık projesini tüm insanlığa sunuyoruz. Geri dönüşüm oranımızı yüzde 27'e yükselttik" açıklamasında bulundu. 

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...