Tgrt Haber

“Ateşin Çocukları” terör örgütü PKK’yı dolandırdıklarını itiraf etti

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Ekim 2022 12:36 - Güncelleme : 30 Ekim 2022 12:45
“Ateşin Çocukları” terör örgütü PKK’yı dolandırdıklarını itiraf etti

Antalya’da orman yakma eylemi gerçekleştirecekleri sırada yakalanan terör örgütü PKK’nın 7 üyesi tutuklandı. PKK/KCK’nın alt yapılanması “Ateşin Çocukları İnisiyatifi” olarak adlandırılan ve şehir içi eylemlerde yer alan M.U. video montajıyla eylem yaptığını örgütün üst yönetimine söyleyerek PKK/KCK’dan para alarak örgütü dolandırdığı ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Bursave Antalya​'daki şüphelilerle irtibatı olduğu tespit edilen M.U. ve C.K isimli şüphelilerin Bursa'da kiraladıkları eve operasyon gerçekleştirildi. Yapılan operasyonda evde kundaklama eylemleri ve EYP yapımında kullanılan çok sayıda patlayıcı ve yanıcı madde ele geçirildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNDEN TALİMATLAR ALDI

Gözaltına alınan şüphelilerden M.U.'nun PKK/KCK terör örgütünün kamuoyunda eylemlerini üstlendiği öğrenildi. Terör örgütünün alt yapılanması olan M.U.’nun Ateşin Çocukları İnisiyatifi olarak adlandırılan ve şehir içi eylemlerde yer alan yapıdan başta Antalya, Bursa, Muğla ve Tekirdağ olmak üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerinde orman yakma ve eylem yapılacak alanlara yönelik keşif yapma konusunda talimatlar aldığı ortaya çıktı.

“Ateşin Çocukları” terör örgütü PKK’yı dolandırdıklarını itiraf etti

KEŞİF YAPARAK VİDEOLARI GÖNDERDİ

Örgüt mensupları tarafından kendisine internet tabanlı uygulamalar üzerinden gönderilen haritalar üzerinde ormanlık alanlar ve tarlaların işaretli olduğu eylem yapılabilecek noktaların keşfini yapan M.U. ifadesinde keşif faaliyetleri esnasında çektiği videoları irtibatlı olduğu örgüt mensuplarına gönderdiğini itiraf etti. M.U. kendisinden keşif yaptığı alanları yakmak amacıyla malzeme bulmasının EYP hazırlamasının istendiğini, bu hazırlıkları yapması için terör örgütünün kendisine para gönderdiğini anlattı.

MONTAJ YAPARAK DOLANDIRDI

Örgüt üyesinin ayrıca geçmiş yıllarda meydana gelen orman yangını görüntülerini montajlayarak kendileri tarafından yapılmış yeni bir eylem gibi terör örgütü mensuplarına gönderdiği, çektikleri görüntü ve videolar karşılığı para alarak örgütü de dolandırdığını itiraf ettiği ortaya çıktı.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SON ÇIRPINIŞLARI..

Terör örgütü son yıllarda yaşadığı hezimeti gizlemek için böyle bir yönteme başvurduğu bir kez daha kanıtlanırken 2022 yılı içerisinde Türkiye'nin iç sınırlarında 302 olayın terör örgütü alt yapılanmalarınca üstlenildiği, bu olaylardan 119'unun hiç gerçekleşmediği, sadece 8 olayın terör örgütü ve sempatizanları tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...