Tgrt Haber

Avrupalı kışı Türkiye’de geçirecek! 3 milyona aşkın turist geliyor

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
09 Eylül 2022 06:03 - Güncelleme : 09 Eylül 2022 06:10
Avrupalı kışı Türkiye’de geçirecek! 3 milyona aşkın turist geliyor

Enerji krizinin yaşadığı Avrupa’da bu sene kış oldukça zor geçecek. Durum böyle olunca farklı bir çözüm arayışına giren milyonlarca Avrupalı turist rotasını Türkiye’ye çevirdi. 3 milyon yakın Avrupalı turist kışı Türkiye’de özellikle de güneydeki illerde geçirmeyi planladı.

Rusya​ Devlet Başkanı Putin’in Avrupa’ya gaz akışını kesmesi ile birlikte Avrupa​'da hükümetler peş peşe önlem almaya başladı. Birçok Avrupa ülkesi enerji tasarrufunda bulunmak için harekete geçerken vatandaşlara ise çağrıda bulundu. Kışın bu sene çok zor geçeceği Avrupalı turistler özellikle güneyde yer alan ülkelere adeta akın edecek. Bu ülkelerden birisi de Türkiye. Kış turizminin özellikle az olduğu dönemde güneydeki oteller enerji krizi​ yaşayan Avrupalılar ile dolacak.

ÇALIŞANLAR 12 AY İSTİHDAM EDİLECEK

Son yılların en yoğun kış sezonu geçirmeye hazırlanan Türk turizmi çalışmalarını hızlandırdı. Rezervasyon taleplerinden oldukça memnun olan şirketler bütün yıl faal şekilde çalışacak. Ayrıca 5 ay çalışıp iş bırakmak zorunda kalan otel çalışanları da böylece 12 ay istihdam edilecek. Turizm alanında yatırımda bulunan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, “5 yıldızlı otellerin fiyatları kışı Türkiye’de geçirmek isteyen turistler için makul olmayabilir. Halihazırda özellikle Belek bölgesinde yer alan lüks otellerde kış aylarında da doluluklar yaşanıyor. Burada en kritik konu: 3 veya 4 yıldızlı otellerin dolacak olması. Çünkü bu tür işletmeler sezon dışında kapalı kalıyorlardı. Ayrıca çalışanlar da yeni iş bakmak zorunda kalıyordu. Avrupalı turistlerin kış aylarında Türkiye’yi tercih ediyor olması turizm sektöründe ciddi bir hareket oluşturacaktır. Ekstradan 3 milyon turist gelebilir bu da ekonomi için iyi bir gelir kaynağı oluşturacaktır” dedi.

KALİFİYE ÇALIŞAN ARTAR

Alanya ve Manavgat bölgelerindeki küçük işletmelerde çalışanların sezon dışında işsiz kaldığını söyleyen Şahin, “Mevsimde çalışanlar sezon bitiminde farklı sektörlere yöneliyordu. Dolayısıyla kalifiye, yani yetişmiş eleman sorunu ortaya çıktı. Şimdi tam sezon çalışan formatı ile otellerdeki kalite de artacaktır” dedi. 

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...