Tgrt Haber

Avrupa'yı sarsan 'Ciaran fırtınası' Türkiye'ye geliyor: Meteoroloji fırtına ve yağış için uyardı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
04 Kasım 2023 21:15 - Güncelleme : 04 Kasım 2023 22:28
Avrupa'yı sarsan 'Ciaran fırtınası' Türkiye'ye geliyor: Meteoroloji fırtına ve yağış için uyardı

Avrupa'yı vurup geçen Ciaran Fırtınası, rotasını Türkiye'ye çevirdi. Ulaşımda aksamalara ve elektrik kesintilerine yol açan fırtına için Meteoroloji 8 kente sarı, 4 kente turuncu kodlu uyarıda bulundu. Ağaçları bile kökünden koparıp söken kuvvetli fırtına için yurdun genelinde teyazkkuza geçildi.

Ekim ayının son günlerinde etkisini gösteren pastırma sıcaklarından sonra şimdi de Avrupa'yı yıkıp geçen  Ciaran Fırtınası geliyor. Meteoroloji​ 8 kente sarı, 4 kente turuncu kodlu uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Marmara, Kıyı Ege, Kütahya, Antalya, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARI BİR ANDA DÜŞECEK

Yağışların; Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de yerel kuvvetli olması beklenirken ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı Meteoroloji tedbir çağrısında bulundu.

Meteoroloji açıklamasında şu ifadelere yer verildi

Rüzgârın; Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına​ (50-70 km/saat), Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli kuvvetli ve tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Avrupa'yı sarsan 'Ciaran fırtınası' Türkiye'ye geliyor: Meteoroloji fırtına ve yağış için uyardı

İSTANBUL​'A YAĞIŞ​ GELİYOR

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da akşam saatlerinde hava sıcaklıklarının hızla düşmesinin beklendiğini duyururken fırtına ve yağış uyarısı da yaptı.

Ani sıcaklık düşüşü nedeniyle gerçekleşebilecek dolu yağışına karşı uyarının yapıldığı AKOM açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

İstanbul'da bugün akşam saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına ve ilerleyen saatlerde sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının yağış ile birlikte hızla (6-10 derece) düşeceği beklenirken yağış anında şimşek, yıldırım ve lokal dolu hadiselerinin yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Vatandaşlarımızın yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

VALİLİK DE UYARDI

İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; bu gece saatlerinde İstanbul'da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın beklendiğini açıkladı.

Valilik açıklamasında vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunmaları istendi.

CİARAN FIRTINASINDA 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Batı Avrupa kıyılarını vuran Ciaran Fırtınası'nda yaşanan olumsuzluklar sonucu 8 kişi yaşamını yitirdi. Birçok noktada ulaşım aksadı, enerji nakil hatları zarar gördü.

Fırtına nedeniyle enerji nakil hatlarının zarar görmesi sonucu Fransa'da 1,2 milyon hane elektriksiz kaldı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...