Tgrt Haber

Avukatlardan Nihat Doğan için suç duyurusu

16 Şubat 2015 14:55
Avukatlardan Nihat Doğan için suç duyurusu

Bir grup avukat, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından sosyal paylaşım sitesindeki mesajları nedeniyle şarkıcı Nihat Doğan hakkında İzmir Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Avukatlar Eren İlhan Güney, Şehrazat Mercan ve Gözde Uzsoy tarafından  hazırlanan dilekçede, Doğan'ın 14 Şubat günü paylaştığı mesajlardan örneklere yer  verildi.  Şahsın tanınan, bilinen ve bazı kesimlerce sevilen, topluma mal olmuş  bir kişi olduğuna değinilen dilekçede, şu ifadeler kullanıldı: "Doğan'ın söz konusu mesaj ile TCK 215. madde kapsamında suçu ve  suçluyu övdüğü, Anayasanın 2. maddesinde cumhuriyetin niteliklerinden biri  sayılan laiklik ilkesinin insanları, toplumu ahlaksızlaştırdığını ifade ederek  tecavüz suçunu laiklik ilkesine bağladığı ve TCK 216. maddesi uyarınca 'Halkın  bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına  dayanarak aşağılama' suçunu işlemiştir."  Avukatlar daha sonra, Doğan'ın cezalandırılması taleplerini içeren suç  duyurusuna ait dilekçeyi İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...