Tgrt Haber

Ay'a Türk bayrağı dikilecek mi, Alper Gezeravcı uzayda ne yapacak?

Editör: TGRT Haber / Kaynak: Türkiye Gazetesi
18 Ocak 2024 17:29 - Güncelleme : 18 Ocak 2024 19:56
Ay'a Türk bayrağı dikilecek mi, Alper Gezeravcı uzayda ne yapacak?

Alper Gezeravcı uzayda ne yapacak, Ay’a Türk bayrağı dikilecek mi? | Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna saatler kaldı. Alper Gezeravcı’nın ayda neler yapacağı, hangi görevleri yerine getireceği merak ediliyor. Peki, Ay'a Türk bayrağı dikilecek mi, Alper Gezeravcı uzayda ne yapacak? Detaylar…

Alper Gezeravcı​ uzayda ne yapacak? Alper Gezeravcı’nın ayda neler yapacağı, hangi görevleri yerine getireceği merak ediliyor. Peki, Ay​'a Türk bayrağı dikilecek mi? Detaylar haberimizde…

ALPER GEZERAVCU UZAYDA NE YAPACAK?

Alper Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu​'nda çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirmek üzere uzaya gönderiliyor. Üniversite ve araştırma kurumlarınca bu misyon için hazırlanan deneyler, çıkılan çağrı neticesinde TUA ve TÜBİTAK Uzay uzmanlarından oluşan bir komisyonca değerlendirildi. Aralarında kanserden bağışıklık hücrelerine, alglerden propolise kadar literatüre katkı sağlayacak çalışmaların bulunduğu 13 deney uzayda gerçekleştirilecek.

Ay'a Türk bayrağı dikilecek mi, Alper Gezeravcı uzayda ne yapacak?

AY’A TÜRK BAYRAĞI DİKECEK Mİ?

Alper Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda kalacak. Ay’a gidilmeyecek. Bu sebeple şu an için Ay’a Türk bayrağı dikilmesi söz konusu değildir.

ALPER GEZERAVCU UZAYA NEREDEN GİDECEK?

SpaceX Falcon 9 roketi, Ax-3 mürettebatını SpaceX Dragon uzay aracıyla NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi​'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan ISS'ye fırlatılacak.

Florida eyaletinin doğusunda ve batısında tespit edilmiş farklı iniş noktaları ise dönüşte hava ve deniz yüzeyinin şartlarının uygunluğuna göre tercih edilecek.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...