Tgrt Haber

Ayağı mazgala sıkışan milyonluk atı itfaiye kurtardı

30 Mart 2016 11:21
Ayağı mazgala sıkışan milyonluk atı itfaiye kurtardı

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde sahibiyle gezintiye çıktığı sırada ayağı köprü mazgalına sıkışan milyonluk Arap atı, itfaiye kiplerinin hilti ile körü üzerini kırması sonucunda kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kartepe Maşukiye Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi üzerinde Artur isimli Arap cinsi atı ile gezintiye çıkan Mesut Kurt, köprü üzerine geldiği sırada yol kenarında bulunan mazgala atın ayağı sıkıştı. Bu sırada binici, atı ile birlikte yere yıkıldı. 
ACI ÇEKEN ATINI GÖRÜNCE İTFAİYEYİ ARADI
Ayağı mazgala girmesi sonrasında aldığı yaralar yüzünden acı ile kıvranan atını gören Kurt, durumu itfaiye ve veteriner ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise atı kurtarmak istese de, çektiği acı ile huysuzlaşan atın sakinleşmesi için veterinerin gelmesini beklediler. Yaralı atın ürkmemesi için ise köprüye güvenlik şeridi çekildi, trafiğe kapatıldı.
BETONU DELEREK MİLYONLUK ATI KURTARDILAR
Daha sonra olay yerine gelen veteriner tarafından ata sakinleştirici iğne vuruldu. Bir süre bekledikten sonra sakinleşen Arap atını kurtarmak için itfaiye ekipleri çalışma başlattı. Ayağının sıkıştığı beton yeri hilti ile kıran ekipler, kısa sürede atı kurtardı. Beton parçalarının kırıldığını hisseden at, ayağını çekerek sıkıştığı yerden kurtuldu.
KURTARILAN AT TEDAVİ ALTINA ALINDI
Turistik gezilerde kullanıldığı öğrenilen ve aldığı sakinleştirici ile yaralanmanın da etkisiyle bir süre olay yerinde bekletilen at, daha sonra bir araç ile at çiftliğine götürüldü ve tedavi altına alındı.  

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...