Tgrt Haber

Ayasofya önünde Yunan bayrağıyla provokasyon yapmıştı! Türkiye'ye artık giremeyecek

30 Haziran 2023 16:44 - Güncelleme : 30 Haziran 2023 16:56
Ayasofya önünde Yunan bayrağıyla provokasyon yapmıştı! Türkiye'ye artık giremeyecek

Sultanahmet'te Ayasofya Camii'ni arkasına alarak ülkesinin bayrağını açan ve provokatif sözler sarf eden Yunan Tiktok fenomenine, ülkeye giriş yasağı konuldu.

İstanbul​'da Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi önünde Yunanistan​ bayrağı açarak provokatif açıklamalar yaptığı bir video çeken Yunan Tiktok fenomeni bundan böyle Türkiye​'ye giremeyecek.

Söz konusu videonun sosyal medyada yayılması ve büyük tepki çemesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, çalışma başlatıldı. Ekipler, provokatif ifadelerin yer aldığı videoyu çeken kişinin Yunanistan vatandaşı Mike Kondylas olduğunu belirledi. Yapılan çalışmalar sonucunda, söz konusu kişi hakkında Türkiye'ye giriş yasağı konuldu.

"İSTANBUL HER ZAMAN YUNAN ŞEHRİ OLACAK" DEDİ

Kondylas, Ayasofya​ Cami önünde Yunanistan bayrağı ile poz vererek provokasyona imza atmıştı. Yunanistan'dan Türkiye turist olarak gelen Kondylas, çektiği videoda, "Ayasofya her zaman bir kilise olacak. Sadece Yunan Ortodoks Kilisesi'nin değil, Yunanistan'ın da. İstanbul'da her zaman Yunan bir şehir olacak" demişti

Yapılan tahrik sosyal medyada Türk kullanıcıların büyük tepkisini çekmişti. 

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...