Tgrt Haber

Aydın'da orman yangını! Alevler saatler sonra kontrol altına alındı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
07 Ağustos 2024 22:02 - Güncelleme : 08 Ağustos 2024 09:37

Aydın'da dün başlayan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yerleşim yerlerini de tehdit eden alevler ikinci günde havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Muğla’nın Milas ilçesindeki yangın da söndürüldü.

Aydın​'da dün başlayan orman yangınını söndürmek için gece boyunca yürütülen çalışmalar ikinci günde de aralıksız devam ediyor. Germencik ilçesinde bulunan zeytinlik ve ormanlık alanlarda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Aydın ve Muğla'da orman yangını! Alevler yerleşim yerlerine yaklaştı  - 1. Resim

Gümüşköy bölgesindeki zeytinlik alanda dün henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisi ile büyüyerek Söke ilçesi Argavlı Mahallesi'ne ulaşarak geniş bir alana yayılan yangın bölgesinde 2 adet gece görüşlü yangın söndürme helikopteri havadan, yer ekipleri ise karadan sabaha kadar çalıştı.

Aydın'da orman yangını! Alevler yerleşim yerlerine yaklaştı: Havadan ve karadan müdahale sürüyor - 2. Resim

Sabahın erken saatlerinde ise 7 helikopter ve 5 uçak söndürme çalışmalarına başladı. Alevler, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayıldı.

Aydın ve Muğla'da orman yangını! Alevler yerleşim yerlerine yaklaştı  - 2. Resim

ALEVLER YERLEŞİM YERLERİNE YAKLAŞTI 

Alevlerin Söke ilçesinin Argavlı Mahallesi'nde etkili olduğu ve bazı yerleşim alanlarını tehdit ettiği öğrenildi.

Aydın ve Muğla'da orman yangını! Alevler yerleşim yerlerine yaklaştı  - 3. Resim

Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Aydın​ Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere çevre illerden de yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Söndürme ekiplerinin yanında TOMA, AFAD, Jandarma, UMKE ve Kızılay ekipleri de yangın bölgesinde oluşturulan kriz merkezinde görev aldı.

Aydın'da orman yangını! Alevler yerleşim yerlerine yaklaştı: Havadan ve karadan müdahale sürüyor - 5. Resim

ALEVLER KONTROL ALTINA ALINDI

Yangına karadan arazözler, iş makineleri, tankerler ile müdahale edilirken, havadan 9 uçak, ikisi gece görüşlü 9 helikopter alevleri kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürdü.

Geniş bir alana yayılan yangın, ekiplerin gece boyu ve sabah yoğun hava müdahalesi ile kontrol altına alındı. Yangın bölgesinde söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor.

Aydın'da orman yangını! Alevler yerleşim yerlerine yaklaştı: Havadan ve karadan müdahale sürüyor - 6. Resim

MİLAS'TA ALEVLER KONTROL ALTINDA 

Muğla’nın Milas ilçesinde de orman yangını​ etkili oldu. Çarşamba günü öğle saatlerinde başlayan yangına Orman Bölge Müdürlüğü arazöz ve hava ekipleri ile müdahale etti.

Çıkış nedeni henüz tespit edilemeyen ve ormanlık alanda başlayan yangının kontrol altına alınması için ekipler yoğun şekilde çalıştı.

Sekköy Mahallesi ormanlık alanda elektrik tellerinden çıktığı tahmin edilen orman yangını​ akşam saatlerinde kontrol altına alınmak üzere iken rüzgarın şiddetini arttırması sonucu tekrar patlak vermişti.

Yangına gece boyunca iki gece görüşlü helikopter ve yerden orman arazözleri, itfaiye ve Kemerköy ile Yeniköy Termik Santralleri itfaiye ekipleri ile vatandaşlar söndürme çalışmasına katıldı. Ekiplerin yoğun mücadelesi sonrası Milas Sekköy Mahallesindeki orman yangını​ tamamen kontrol altına alınarak soğutma çalışması başlatıldı.

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...