Tgrt Haber

Aydın’daki kağıt fabrikasında çıkan yangın 2. depoya sıçradı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Temmuz 2024 15:55 - Güncelleme : 15 Temmuz 2024 00:46

12 Temmuz Cuma akşamı saat 17.00 sıralarında Aydın'ın Söke ilçesinde Organize Sanayi Bölgesinde bulunan kağıt fabrikasında çıkan yangın ikinci depoya sıçradı.

Aydın​'ın Söke ilçesinde Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Söke Kipaş Kağıt Fabrikası'nın geri dönüşüm alanında başlayan ve 3 gündür devam eden yangında alevler ikinci depoya sıçradı.

YANGIN​ 48 SAATİ AŞTI

Rüzgarın şiddetini arttırması ile kontrolden çıkan yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ederken, kağıt bloklarını saran alevler ikinci depoyu sardı. Üretim fabrikasına yakın depoda çıkan yangını söndürmek için ekipler seferber olurken, bölgede iki gündür söndürme çabası sürüyor.

Yangının biran önce söndürülmesi için oluşturulan kriz masası ekiplerince çalışmalar devam ederken, yangına Aydın Büyükşehir İtfaiyesi başta olmak üzere, Muğla, Antalya, Denizli, İzmir ve Manisa'dan da söndürme ekibi sevk edildi. Bölgede hazır bulunan UMKE ekipleri ise dumanlardan etkilenenlere müdahale ederek ambulanslarla hastanelere sevk etti. Yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.

Aydın’daki kağıt fabrikasında çıkan yangın 2. depoya sıçradı - 1. Resim

140 BİN TON KAĞIT ZARAR GÖRDÜ

Aydın Valisi Yakup Canbolat, Söke'deki Kipaş Kağıt fabrikasında çıkan yangına 23 ilden gelen takviye ekipler ile müdahalenin sürdüğünü, şuana kadar 140 bin ton atık kağıdın zarar gördüğünü söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Vali Canbolat, "12 Temmuz Cuma günü saat 17.15'te başlayan ve hızla yayılan bir yangına şahit olduk. İlk andan itibaren AFAD Başkanlığımızın, Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın, Orman Bölge Müdürlüğümüzün ve ilçe belediyelerimizin ekipleriyle olaya müdahil olduk. İlk günden beri ciddi bir müdahale yapıyoruz. Ayrıca çevre illerden 23 ilden de bölgeye takviye istedik. O illerimizden de arazöz, iş makinası ve itfaiye cinsi araçlar da bölgemize intikal etti. Ayrıca 2 uçak ve 4 helikopterle de baştan beri müdahale ediyoruz. Bölgede 54 iş makinası, 80 itfaiye ve arazöz ve toplamda 290 personele de müdahaleye devam ediyoruz. Ayrıca asayişin ve güvenliğin, trafiğin sağlanması hususunda da jandarma emniyet ekiplerimiz görev yapmakta. Sağlık konusunda da seyyar bir hastane burada kurarak Sağlık Müdürlüğümüzün UMKE ekipleri bölgede hizmete devam etmekte. Tespitlere göre 240 dönüm alan içerisinde ilk gün 85 bin ton işlenecek atık kağıt yandı. Bugün itibari ile de 55 bin ton atık kağıt yanıyor. İlk gün hatırlarsanız Cuma gecesi çıkan bir hortum, bugün de saat 12.00 gibi çıkan hortum yangının etrafa yayılmasını ve büyümesini sağladı. Ekiplerimiz durmaksızın 24 saat müdahaleye devam ediyor. Riskli alanlar, sirayet edebileceği düşünülen alanlarla ilgili de her türlü tedbiri hep birlikte alıyoruz. İçişleri Bakanlığımız konuyu bizzat takip ediyor. Ayrıca AFAD Başkanlığımızın Afet Yönetimi Genel Müdürümüz de ilk günden itibaren yanımızda yer aldı" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...