Tgrt Haber

Son dakika! AYM, HDP'nin 'karar ertelensin' talebini reddetti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
26 Ocak 2023 11:25 - Güncelleme : 26 Ocak 2023 11:51
Son dakika! AYM, HDP'nin 'karar ertelensin' talebini reddetti

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatma davasının ertelenmesi için yaptığı başvurusunu karar bağladı. HDP'nin nihai kararın seçim sonrasına bırakılması talebi AYM tarafından reddedildi. Ayrıca HDP'nin Hazine yardımı blokesine yönelik savunması için de 15 günlük ek süre verildi.

2023 seçimlerine az bir süre kalmışken siyasi gündemde hareketlilik sürürerken HDP​ cephesinde ise 'kapatma davası' tedirginliği hakim. Kapatma davası​ kapsamında HDP'nin hazine gelirleri de bloke edilmişti. Kapatma davasına ilişkin süreç işlerken HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar​'dan bir hamle gelmiş AYM​'ye yapılan başvuruda, kapat davası kararının seçimlerden sonrasına bırakılması talep etti.

HDP'YE SAVUNMA İÇİN EK 15 GÜN SÜRE

Anca HDP'nin bu talebi AYM tarafından reddedildi. Ayırca AYM, tedbire ilişkin savunmanın yapılması için 15 gün ek süre verilmesine, 14 Mart Salı günü partinin esasa ilişkin savunmasını yapması kararı verdi.

KAPATMA DAVASINDA SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

HDP'nin kapatılması istemli davada, Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partileriyle ilgili kapatma davasının, 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi sonrasına bırakılması için AYM'ye başvurduklarını açıklamıştı. Kapatma davasıyla ilgili süreçte, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, sözlü açıklamasını 10 Ocak 2023'te yaptı.

HDP yetkililerinin, belirlenecek bir günde sözlü savunmasının ardından davaya ilişkin bilgi ve belgeleri toplayacak Anayasa Mahkemesi raportörü, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak.


Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...