Tgrt Haber

Ayşe Ateş mahkeme düzenine sitem etti: Tutukluların sigara yakması an meselesi... 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
03 Temmuz 2024 18:55 - Güncelleme : 03 Temmuz 2024 20:32
Ayşe Ateş mahkeme düzenine sitem etti: Tutukluların sigara yakması an meselesi... 

Ankara'da Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in suikast sonucu öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı davanın 3. gününde duruşmadaki tepkiler gündem oldu. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, yargılama sürecine isyan etti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ateş, "Tutukluların hakim karşısında ayak ayak üstüne atıp sigara yakmaları an meselesi" dedi. 

Ankara'da Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in suikast sonucu öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı dava devam ediyor. Avukat Serdar Öktem ve diğer sanıkları savunma yaptığı dünkü duruşma oldukça gergin geçmişti.

Bugün gerçekleşen duruşmada; mahkeme başkanı siyasilerin duruşma düzenini bozması durumunda bunun 'siyasi bir müdahale' olarak kabul edileceğini ifade etti. 5 güne yayılacak olan mahkeme sürecinde kimi zaman gerginlikler yaşanırken Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş mahkeme düzenine sitem etti.

"SİGARA YAKMALARI AN MESELESİ"

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ayşe Ateş, "Öyle bir mahkeme ortamı ki tutukluların hakim karşısında ayak ayak üstüne atıp sigara yakması an meselesi. Tarih böylesini yazmamıştır." dedi. 

Ayşe Ateş mahkeme düzenine isyan etti: Tutukluların sigara yakması an meselesi...  - 1. Resim

Tutukluların arkalarına güç alarak davrandıklarını öne süren Ateş şunları söyledi: 

"Müdafiler 'Kamera kayıtlarına yansımamış olsa da Ayşe Ateş kocasını öldürüp kaçmıştır, bunun incelenmesini talep ediyoruz' deme noktasındalar. Arkalarına aldıkları güçle bol keseden atıyorlar. Görünen o ki gerçek azmettiricilerin bulunacağına inandığımız yargı süreci kiralık katiller, torbacılar da dahil olmak üzere bütün sanıkları korumak ve siyasi bağlantıyı koparmak için bir aklama sürecine doğru evrilmeye çalışılıyor."

Ayşe Ateş mahkeme düzenine isyan etti: Tutukluların sigara yakması an meselesi...  - 2. Resim

"TORBACILARIN AKLANMASI İÇİN YOĞUN ÇABA SARF EDİLİYOR"

Paylaşımının devamında dava sürecine yönelik eleştirilerini açıkça dile getiren Ayşe Ateş, "Müdafiler hiçbir belge ve bulguya dayanmayan iddiaları ile 1 Temmuz günü sosyal medya ve televizyon ekranlarında kurulan torbacıları aklama mahkemelerinin iddianamesini yazıyor. Bu TV ve sosyal medya mahkemelerinin savcıları da kiralık katillerin, torbacıların beyanlarını 'ayet' kabul ediyor. 18 aydır ne söylesek reddiye yazanlar torbacıların sözlerine âdeta iman ediyor. Birilerinin aklına son 1 ay içinde gelen bu kumpas senaryosu, kurtuluşun tek yolu olarak görülüyor. En acıklı olanı da Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'i kameraların önünde katleden kiralık katillerin, torbacıların aklanması için yoğun bir çaba harcanması ve bu katillerin ayakta alkışlatılması. Alkışlayanın da bu yaptığını hiç sorgulamaması." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...